  |
|
İncirli pasta
Yumurta ve 150 gram şekeri iyice çırpın. İncir, un, ceviz ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış 30x40 cm. ebadında kısa kenarlı bir kaba veya cam kaba yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Un, mısır nişastası, vanilya ve kalan tozşekeri harmanlayın, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiye sıcakken krem şanti ve tereyağını katıp, mikserle iyice çırpın ve fırından çıkardığınız kekin üzerine yayın. Islak bir kaşığın tersiyle düzeltin. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin, üzerine kakao serpip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (16 dilim) * 3 adet yumurta * 400 gram tozşeker * 15 adet kuru incir (ılık suda bekletilmiş, iri doğranmış) * 100 gram un (elenmiş) * 100 gram ceviz (iri dövülmüş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı mısır nişastası * 1 çorba kaşığı vanilya * 1 lt. süt * 1 paket kremşanti * 100 gram tereyağı * 1 çorba kaşığı kakao
|