|
 |
|
 |
  |
|
'Durdurmadık yavaşlattık'
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: Bilimadamları uyarınca yavaşlattık. Virajlarda dikkatli olun dedik.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman kazadan sonra sorularımızı şöyle yanıtladı:
* Bilimadamları ağlıyor. Onların raporlarını ciddiye almadığınızı düşünüyorlar? Hayır ciddiye aldık. Hepsini Ankara'ya çağırıp bir konferans düzenledik.
* Tren sefere başladıktan sonra konferans düzenlediniz ama hızlı tren için şüphe verici raporlar varken, bilimadamları ben o trene binmem derken acaba treni neden durdurmadınız? Bakın biz deneme seferleri yaptık. Ardından bu tren 200 sefer yaptı. Her şeyden emin olduktan sonra sefere izin verdik. Ayrıca Ankara'daki konferanstan durdurun, kararı çıkmadı. Bilimadamları da bindi.
* Aydın Erel ve Güngör Evren trene binmedik, yakınlarımızın binmesine de izin vermedik diyorlar? Bir tek onlar trene binmedi ama biz hepimiz biniyorduk.
* Trene binmeyen bilimadamlarını ciddiye alıp Ulaştırma Bakanı'na 'bu treni durduralım" önerisini götürdünüz mü hiç? Hayır söyleyemedik. Çünkü konferanstan böyle bir öneri çıkmadı. Ben de treni yavaşlattım. Tren 5 saatte ulaşacağına, yolculuk 5 saat 15 dakika sürüyordu. Virajlarda dikkat edin, diye emir verdik.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|