Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Haberal'la ilgili inanılmaz iddialar!

CHP'li bir dostum gazetedeki posta kutuma hakiki solcuların buluşma alanı olan www.marksist. org'dan "Ergenekoncu Mehmet Haberal'ı nereden tanıyoruz?" başlığı ile yer alan haberin linkini yollamış. Altına da şu notu düşmüş; "Kılıçdaroğlu'nun 'kökleri solcudur' şeklinde yutturmaya çalıştığı milletvekili adayı Haberal'ın geçmişini biz ODTÜ'lü solcular iyi biliriz. İstedim ki sen de bizim bildiklerimizi öğren!" Haber çok uzun olduğu için tamamını burada yazmam mümkün değil maalesef. Ancak kısaca özetlemek gerekirse haberin özünde CHP başta olmak üzere Kemalist çevreler ve ulusalcılar tarafından "demokrat aydın" olarak tanımlanan Mehmet Haberal'ın geçmişte devrimcilerin katili, azılı bir faşist olduğu anlatılmaya çalışılıyor.
1975'te faşistlerin ODTÜ otobüslerine yaptıkları saldırılarda yaralanan öğrencilerden Semih Erbek'in ve 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Hesap Bilimleri Enstitüsü Başkanı iken lojmanının girişinde vurulan Dr. Necdet Bulut'un ölümlerine dair ayrıntıların yer aldığı haberdeki iddialar gerçekten korkunç!
Yakınlarını siyasi suikastlerde yitirmiş ailelerin kurduğu "Toplumsal Bellek Platformu" üyesi de olan Dr. Bulut'un eşi Neşe Erdilek Bulut'un anlatımlarına yer verilen haberde Dr. Necdet'in ölümünden bile bile yanlış tedavi uygulayan Haberal sorumlu tutuluyor. Aynı şekilde ODTÜ'lü solcu öğrenci Semih Erbek'in de ölümüne neden olan zeminin de yine Haberal tarafından hazırlandığı öne sürülüyor. Dedim ya iddialar korkunç!
Bence kısa bir süre önce, "Hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun" diyerek sükse yapan ve bütün demokratların kalbine su serpen Sezgin Tanrıkulu'na büyük iş düşüyor. Sayın Tanrıkulu Meclis'e girer girmez hakikatleri araştırmaya ilk önce buradan başlamalı! Yani, sosyalistlerin, Marksistlerin bugün bile, "Devrimcilerin kanı üzerine yaşam kurmuş bir adamdır!" suçlamasını yaptıkları partisinin Zonguldak 1. sıra adayı büyük bilim adamı Mehmet Haberal'la ilgili bu iddiaları araştırmalı!
İyi fikir değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA