Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Türkiye'deki kümes hayvanlarının sayıldığını hiç bilmiyordum.. Sayılırmış. Hani insanlar nasıl sayılıyor, kümes hayvanları da sayılırmış. Şimdi son rakamlara göre memlekette 235 milyon tavuk, 3 milyon hindi, 716 bin kaz ve 397 bin ördek varmış.
Kaz sayısı bana biraz az gibi geldi ama esas merak ettiğim tavuklarla horozlar bir mi sayıldı yoksa, atıyorum, 100 milyon da horoz mu var? Bundan sana ne dersen horozlar adına merak ettim, o kadar..
Burada kafama takılan, bu sayımlar yapılırken her kümese gidilebiliyor mu? Mesela benim köydeki eve tavuk sayım memuru gelmedi. Dört tavuğum bi horozum var eminim kimse saymadı. Gelseler haberim olurdu çünkü. Kangallar hayatlarında sayım memuru görmediklerinden ortalığı birbirine katardı.
Köye de sordum onlarınkini de sayan olmamış. Acaba helikopterle yukardan geçerken mi sayıyorlar. Şimdi teknik çok ilerledi.. Ama dediğim gibi kaz sayısından bayağı endişeliyim.. 716 bin düşük bi rakam..
Somali'ye yaptığımız yardım bütün dünyada ilgiyle karşılandı. Şu ana kadar 200 milyon dolarlık yardım malzemesi gönderilmiş. Orada sahra hastaneleri kuruluyormuş. Ayrıca Mogadishu da büyük bi hastane inşa edilecekmiş. Hava alanları ve yollardan da bahsediliyor.. Mesela demiryolları yokmuş. Mogadishu-Hargeise arasındaki ilk hızlı treni neden biz yapmayalım? Başbakanımız, şeriatı yeni kabul eden bu eski Osmanlı ülkesi için, "Somali'nin bütününü kucaklamak, bütününe bu hizmetleri götürmek durumundayız" dedi.
Böyle derken 8 milyondan fazla insan (büyük bölümü aç) ve 640 bin kilometrekare topraktan bahsediyor. Zahmetli bi iş yani. Muhtaç insanlara el uzatmak, yaraları sarmak, yaşama tutunmak için çabalayan onbinlere hatta milyonlara, ekmek, içecek su götürmek.. Bunlar çok ulvi, insani, çok güzel şeyler..
Bu yardımlar yapılırken aklıma, Karadeniz'in sarp tepelerinde kurulu ilkel teleferiklerde havada asılı kalanlarla, tel kopunca yere çakılıp ölen Türkler geldi. Tabii Somali'ye ayrılan paradan değil de mesela ne bileyim ben, Meclis için alınacak yeni arabalara ayrılan bütçeden az bi miktarı aktararak, Karadeniz'deki teleferik kazalarına son verilebilir mi ?
Güzel haberlerim de var Abuzittinciğim. Marmaris'in Bozburun yarımadasına bi hava alanı yapılıyor. Daha doğrusu yapılması düşünülüyor. Ama burası son derece kayalık ve de tepelerle dolu arazi olduğundan, on-onbeş kişilik, küçük uçakların inip kalkabileceği bi alan düşünülüyormuş. Bozburun yarım adasının Hisarönü tarafına bakan yüzüne de, denize sıfır, tam da " Doğal Sit" bölgesinin ortasına "altı yıldızlı" bi otel inşa edilmişti ve bu sezon açıldı. Duyduğuma göre alkol servisi yokmuş.
Ee, bu güzel otele ufak bi havaalanı da yakışır kardeşim.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA