Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşa Evin!..

Ne güzel bir geceydi ve de ne anlamlı..
Boğaziçi Albert Hall'de Musica Viva'yı izledik.. İlk bölümde cıvıl cıvıl bir Handel.. Yanımda oturan gecenin yapımcısı Evin İlyasoğlu'na "Adam pop müzik yazmış sanki" dedim. Öyle şen. Öyle coşkulu.. Ardından bir Alexander Rudin izledik, oğul Bach'ın çello konçertosunda.. O da müthiş..
Ama asıl güzellik ikinci yarıda..
La Serva Pedrona Operası.. 26 yaşında veremden ölen Pergolesi yazmış. O devirlerde uzun ve trajik operaların arasında, seyirciyi neşelendirmek için kısa komik operacıklar konurmuş. İntermezzo denirmiş.. Pergolesi de, Hanım Olan Hizmetçi'yi bu amaçla yazmış. Esas uzun operası unutulmuş gitmiş, ama aradaki bu küçük komik opera kalmış..
Evin "1962 yılında Ankara'da Devlet Operası sahneledi" dedi, sunum konuşmasında ve sahneye bir fotoğraf yansıttı. O gece efendiyi oynayan Ayhan Baran ve hizmetçi Atıfet Usmanbaş, final sahnesinde.. Ve sürprizi açıkladı.. Usmanbaş ve Baran o gecenin onur konuklarıydılar. Anons etti. İki büyük ustayı dakikalarca alkışladı, Albert Hall'ü tıklım tıklım dolduranlar.. Onların arasında, iki kişi vardı, 1962'de o temsili izleyen İki Mülkiyeli.. Hocam Besim Üstünel ve ben..
Evin bir güzellik daha yapmış. Boğaziçi'ne komşu Etiler Huzur Evi var.. Oradan da bir gurubu konuk etmiş geceye..
Hizmetçiyi seslendiren soprano Venera Gimadieva'ya bayıldım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA