Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Medya Mahallesi'ne ayar

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde anjiyo olan Aziz Yıldırım'ın gözaltı kararı, "sağlık sorunları" sebebiyle savcılık tarafından kaldırılmıştı. Bu durum "Adamına göre hukuk" eleştirilerine yol açtı. Öyle ya, Yıldırım çok ciddi suçlamalara muhatap olmasına rağmen, henüz savcılıkta ifadesine başvurulmadan hastaneden çıkınca taburcu edilebilecekti. Meselâ, Ergun Babahan Star'da şunları yazdı: "Savcılık, hakkında ağır suçlamalar olan Aziz Yıldırım'ın gözaltı kararını sağlık gerekçesiyle kaldırıyor. Demek ki, Fenerbahçe Başkanı'nın kaçmayacağına inanıyor. Ama aynı çatı altında görev yapan başka arkadaşları, milletvekili seçilmiş olan tutukluların tahliyesine karşı çıkıyor. Sağlık nedeni, gözaltı kararının kalkması için bir gerekçeyse, milletvekili seçilmiş olmak, tahliye için haydi haydi geçerli olmalı. Aziz Yıldırım'ın sağlığı hakkında haklı olarak endişelenen savcılığın, millet iradesine saygı duyması gerekir. Aksi halde, adamına göre hukuk ve muamele görüntüsü ortaya çıkar ki, bu da Türkiye'de eski düzenin hâkim olduğu anlamına gelir."
Ergun Babahan, yazıyı daha erken kaleme aldığı için, akşam saatlerinde 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, soruşturmayı yürüten Savcı Berk'in isteği doğrultusunda, Yıldırım hakkında yakalama kararı aldırdığını bilemezdi. Ama dün, Ayşenur Aslan CNN Türk'teki Medya Mahallesi programında Ergun Babahan'ın yazısını alıntıladı ve 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama emrinden hiç söz etmedi. İşte bu olmaz! "Adamına göre hukuk" derken, yani savcıları ve mahkemeleri suçlarken, eksik bilgilerden yola çıkmayacaksınız. Kasıt olduğunu sanmıyorum ama maalesef, sevgili meslektaşımız, önce kararını veriyor, sonra da bu karara mesnet oluşturacak yorumları seçiyor.
Halbuki olayın gerçek yüzü şu: Emniyet'te gözaltı süresi 4 günü aşamayacağı için, savcı, muhtemelen bu yüzden gözaltını sonlandırıyor. Ama kaçma ihtimaline binaen, mahkeme, soruşturmayı yürüten savcı Berk'in talebi doğrultusunda yakalama emri veriyor. Yani, "Adamına göre hukuk" söz konusu değil.
Madem Medya Mahallesi'nde herkese çekidüzen veriliyor, bir ayar da ben yapayım istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA