Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Lâf çakana, lâf çakmam

Ahmet Hakan bana lâf atmış. İlgililerle konuşup, internette güvenli profilin sadece bir "seçenek" olduğunu, isteyenin standart pakette kalacağını ve bu durumda hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyledim ya, "gazeteciliğin sınırlarını zorladığımı" ileri sürmüş. Yorum yapmış olsam beğenmeyebilir ama, benim yazdığım hakikatin taa kendisi. Yeni bir uygulamaya geçiliyor; kafalar karışık. İlgililerle konuşup işin doğrusunu öğrenme lüzumunu hissetmeyenler, "sansür geliyor" havasını basıyor. Kusura bakma Ahmet Hakan! Sen karanlıkta kalmak istiyorsan gözünü kapa ama "pişirilen aşa su katma pahasına" ben doğruları yazmaya devam edeceğim. Zira, gazeteci, benim anlayışıma göre, bilgi kirliliğini aşıp hakikatin peşine düşen kişidir. (İstersen, pazar günkü Haber Türk'te aynı benim dediğimi tekrarlayan Yavuz Semerci'nin yazısını okuyabilirsin.)
Bunun ötesinde sana bir şey söylemiyorum. Çünkü, "dost" dediğimiz kişiye lâf çakmanın yakışıksız olduğunu bilirim. Kalp kazanmanın zor, kalp kırmanın kolay olduğunu yıllar içinde öğrendim. Karşılıklı vuruşanların, belki bir an egolarını tatmin ettiğini, hatta çevreden alkış aldığını, teşvik edildiğini, ama sonunda iki tarafın da kavgadan yaralı bereli çıktığını gördüm. Sevgiyi yaşatmak yerine, düşmanlıkları yeşertmenin, bu kısacık hayatta, kimseye kazanç sağlamadığını anladım. Gönül koyduğum değil, gönül aldığım zaman mutluluk duydum.
Ahmet Hakan! Derdin beni yandaş göstermekse, üzme tatlı canını... Dilediğini yaz! Beni bilen bilir. Seni de bilen bilir. Ama 22 Ağustos'tan sonra, "Aile" "Çocuk" "Yurtiçi" filtreli profiller isteğe bağlı olarak tahsis edilir ve "standart" uygulamada, benim dediğim gibi bir değişiklik ortaya çıkmazsa, ne yapacağız? Bak o zaman bir özür yazısı beklerim senden. Söz mü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA