Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Erbakan, Erdoğan ve kesintisiz eğitim

Erbakan'ın vefatından sonra, gazetelerde 28 Şubat'a ait birçok anı yayınlandı. Bunlardan biri Yalçın Doğan'ın sütununda çıktı. Kaynağının kim olduğunu bilemiyorum ama yazılan tam doğru değil. Yalçın Doğan, 28 Şubat sürecinde Başbakan Erbakan'ın, partisinin grubunda, "28 Şubat kararlarını imzalayacağım" dediğini, buna Tayyip Erdoğan'ın karşı çıktığını, onun da, "Kabadayılık yapma... illâ bir şey söylemek istiyorsan, git ormanda söyle" cevabını verdiğini naklediyor. O gün grupta bulunan Refah Partili milletvekillerinden Aslan Polat beni aradı ve o günkü olayı nakletti: Erbakan, "28 Şubat kararlarını imzalayacağım" diye gruba gelmemişti. Bu kararların imzalanmasından birkaç ay sonra, "8 yıllık kesintisiz eğitim için asker bastırıyor; beni sıkıştırıyor. Biz hükûmet olarak tasarıyı Meclis'e sevk edelim. Nasıl olsa Doğru Yol ile birlikte çoğunluktayız; tasarı reddedilir" demişti. Onun bu teklifine, Aslan Polat, Şevki Yılmaz ve Tayyip Erdoğan karşı çıkmıştı. "Doğru Yol Partisi'ne güvenilmez; tasarı kanunlaşabilir. Sonra da bunun vebali üzerimizde kalır" demişlerdi.
Erbakan, her 3'ünü de, "Kabadayılık etmeyin" cümlesiyle susturmuştu.
Ama daha sonra, Erbakan, bu uyarıları dikkate alıp, 8 yıllık kesintisiz eğitim yasa tasarısını parlamentoya getirmedi.
Aslan Polat'a "Git ormanda bağır" deyip demediğini de sordum.
Polat şu cevabı verdi:
- Erbakan, o gün, bize sadece 'Kabadayılık etmeyin'demişti. Ama zaman zaman radikalleşme temayülü gösteren arkadaşlara, 'Burada konuşacağına git ormanda bağır, içini dök' diye yol gösterirdi. Tarihi bir olaydan söz edildiği için, doğruyu nakletmek lüzumunu hissettim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA