Patatesi haşlayıp ezin. Karnabahar, pırasa, taze soğan ve maydanozu ince kıyın.
Havuç ve kerevizi rendeleyin, yağda kavurun.
Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edip karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp patates, maydanoz, yumurta sarısı ve karabiberle yoğurun.
Dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Önce tuz ve karabiberle karıştırılmış una, sonra tuzla çırpılmış yumurta akına, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın. (6 kişilik)
MALZEMELER
1 adet karnabahar
3 adet patates
1'er adet havuç ve kereviz
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasanın beyaz kısmı
3 dal taze soğan
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Patates böreği
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek bütün malzemeyi karıştırın.
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (8 kişilik)
MALZEMELER
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2'şer demet maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
Katmer
Ceviz ve şekeri robotta çekin. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün, uçlarını ortaya doğru katlayın.
Cevizli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada katmeri kızartıp dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp katmerin üzerine dökün. (6 kişilik)
MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker
200 gr. kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti için:
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su