Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Çılgın çocuktan yeni eserler

Sıra dışı kıyafetleri ve yaşam tarzıyla her daim adından söz ettiren çağdaş sanatın çılgın çocuğu Haluk Akakçe, beş yıl aradan sonra İstanbul'da 'Made in Love' adını verdiği bir sergi açtı.



Dünyanın önemli müzelerinde ve koleksiyonlarında eserleri bulunan Akakçe, üç önemli video işi ve beş yıllık üretimlerinin özeti niteliğinde kapsamlı bir sergiyle sanat tutkunlarının karşısına çıktı. Sevil Dolmacı Art Gallery iş birliği ile Akaretler Sıraevler No:37- 39'da kapılarını aralayan sergi, 22 Mart'a kadar gezilebilecek.



Multidisipliner bir sanatçı olan Haluk Akakçe'nin, 2006 yılında Las Vegas sokaklarında 4-6 bloğu kaplayan 'They Called it Love, I Call it Madness' isimli ses ve video yerleştirmesi ve hiç görülmemiş devasa resimleri bu sergiyi önemli kılan unsurlar arasında bulunuyor. Bence kaçırmayın…



KADINLARA CESARET AŞILIYOR
Tasarımlarını Cate Blanchett, Kate Winslet, Madonna, Natalia Vodianova gibi dünya starlarının da kullandığı global bir mücevher markası yaratan Ece Şirin, başarılı ve vizyoner kadınların buluştuğu platform ile anlamlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında bir video hazırlayan Şirin, girişimcilik hikayesi üzerinden kadınlara ilham verip cesaret aşılıyor. Videoda, uzun seneler global markaların pazarlama departmanlarında yöneticilik yaptıktan sonra kendi markasını yaratmasını, dünya çapında başarı elde etmesini anlatan Ece Şirin, kadınlara güçlerini keşfetmelerini ve cesaretli olmalarını öğütlüyor. Video Kadınlar Günü'nde yayınlanmaya başlayacak, bence izleyin.



ACI HABER HERKESİ YIKTI
Eylül 2014'te eşi Neşe Sert'in verdiği böbrek ile hayata tutunan iş insanı Ünsal Sert, önceki ay Kovid-19'a yakalanmış, geçen ay da entübe edilmişti. Sağlığına kavuşması için herkesin dua ettiği Ünsal Bey ile ilgili maalesef acı haber geldi. Ünsal Sert, Sevgililer Günü'nde, "Bu kalpte hep sen varsın Ünsal'ım. Seninle her gün 14 Şubat canım, elimi hiç bırakma" diyen eşi Neşe Hanım'ı maalesef bırakıp ahirete göç etti. Bugün Kanlıca Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek olan Ünsal Sert'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.



BU KADARI FAZLA
Giyim kuşamıyla her zaman adından söz ettiren, stil konusunda oldukça cesur tercihler yapan Hande Demir, abartıyı sevse de bu her zaman iyi sonuç vermiyor! Geçenlerde bir davete katılan Hande Hanım'ın dantel çorabı başlı başına dikkat çeken bir parça. Böyle bir parçayı, sade bir tasarımlarla bir araya getirmek gerekirdi. Ancak Hande Hanım, taşlı düğme detaylı süper mini elbisesi ile görünümünü göz yoran bir hale sokmuş. Bu model yerine düz bir siyah elbise giyseydi kesinlikle çok daha zarif görünürdü.



GALADA KIYAFETİNİN GÖLGESİNDE KALDI!
Tüm dünyada genç sanatçılar, cesur, özgür ve sıra dışı görünümler tercih eder. Farah Zeynep Abdullah da böyle bir denemede bulunmuş ama olmamış! Güzel oyuncu, başrolde oynadığı 'Bergen' filminin galasında giydiği kıyafetle eleştiri yağmuruna tutuldu. Su yeşili bir takım elbise giyen, ilginç bir makyaj yapan ve saçlarını ören ünlü oyuncuyu kimisi uzaylıya, kimisi sihirbaza, kimisi de rap'çiye benzetti. Bir de pantolonunun ütüsüz görünümü "Evde ütü yok muydu" yorumlarına neden oldu. Bütün bu eleştiri ve yorumlara ben de katılıyorum. Farah Zeynep Abdullah'ın seçimleri, ne filmin konseptine ne de bir film galasına uyuyor. Üstelik bu seçimleri güzelliğini de gölgelemiş. Sırf farklı görünmek adına böyle bir seçim yaptıysa yazık olmuş. Yok eğer bir stil danışmanı varsa ve onu galaya böyle o gönderdiyse çok daha yazık olmuş. Bence derhal stil danışmanını değiştirmeli.



PLATFORMUN AYAK SESLERİ
70'li yıllara selam çakan retro görünüşler bir süredir moda dünyasının özel ilgi alanındayken, modern platform çılgınlığı da iyice ayağa düştü! Kadınların yakın zamana kadar kabullenmekte zorlandığı bu platform ayakkabı trendi, moda haftalarıyla birlikte görünürlüğünü daha da artırdı. Bu sezon ince topuk prenses ayakkabılarınızı bir kenara bırakıp, platformların üzerine çıkacaksınız…



Zincir kolyeler birkaç sezondur moda sahnesinde. Bu sezon gittikçe boyutları büyüyor ve daha dikkat çekici bir hale bürünüyorlar. Ayrıca üst üste takılan zincir kolyeleri de fazlasıyla göreceğiz.



Kaba spor ayakkabı rüzgarı 2022 ile geride kalıyor. Garip tasarımlı spor ayakkabılar yerini sokak stili, sportif ve basketbol tarzı spor ayakkabılara bırakıyor. Büyük markalar şimdiden bu tarz modelleri piyasa sürdü bile.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA