Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Tarık Akan tabii ki 'Sol'u temsil ediyor

Aktör Tarık Akan'ın... 27 Mayıs ve 28 Şubat darbelerini övmesi... 12 Mart ve 12 Eylül darbelerini ise, "(TSK) yanlış yaptı ama giderilmeyecek yanlışlar değil. Bizim gibi insanlar bunu bile anlayışla karşılayabildiler.
Çünkü TSK bizim gözbebeğimiz. Temel amacı laik düzenin korunmasıdır çünkü..." diyerek mazur göstermesi şimşekleri üzerine çekti. "İşte 'Sol'un hali" dedi birçok yorumcu.
Ben de onlara katılıyorum. "Ordunun Solu" vardır bu memlekette. Kemalizm ve Sol, bazen bozuşsalar da ittifak halindedir. (Ev ödevi: Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan idolleştirilirken, niye İbrahim Kaypakkaya görmezden gelinir?) Nerede kalmıştık? Evet, bu sözleri nedeniyle Tarık Akan eleştirilince, aklı evveller zevahiri nasıl kurtarmaya çalıştı biliyor musunuz?
Efendim, Tarık Akan, Sol'u temsil etmezmiş...
Doğru tabii, koca Sol'u bir kişi temsil edemez.
Ama eğer, Sol diye bilinen parti, dernek, yayın ve de önemsenen abilerden/ ablalardan kayda değer bir eleştiri gelmezse...
"Tarıkçığım yanlış düşünüyorsun" ya da "Tarık Akan'ı kınıyoruz" denmezse...
Tarık Akan da bal gibi, "İşte Sol'un hali" diye sunulur ve eleştirilir. Cadaloz mantığı ne onu kurtarabilir, ne de Sol'u...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA