Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Kadınlara ne oluyor?

Bizim Kemalistler çok hoş insanlar. Her gün beni gülümsetecek bir şey buluyorlar.
Mesela 23 Ağustos'ta Atatürk'ün 1925'te başında "panama" tipi şapkayla Kastamonu'ya gelişiyle birlikte Şapka İnkılabı'nı kutladılar. Aslında Şapka İnkılabı olarak ilgili kanunun Meclis'ten geçtiği gün (25 Kasım 1925) kabul edilir ama olsun fazla mal göz çıkarmaz, bir de o gün kutlarlar...
Bu güzel kutlamanın fotoğraflarına bakıyordum ki ne göreyim: Kastamonu'daki törene katılan sivil ve askeri grupta sadece generaller "şapka" takmış (ki bu normal).
Sivil erkân ise tümden "kepli"!
Hepsinin başında beyaz kep var.
Benim bildiğim Atatürk ve şapka denildiğinde akla öncelikle "fötr" şapka gelir. Onu panama şapka takip eder. Ayrıca "melon" ve "silindir" şapka da takmıştır Atatürk.
Bizim Kemalist erkekler ise maşallah Amerikan tipi kep takıyor.
Erkekler deyince aklıma geldi. Şapka kanununun amacı neydi? "Fes" ve "sarık" gibi Osmanlı dönemine ait, geleneksel "serpuşları" bırakıp, Batı tipi şapkalara geçmek...
Yani inkılap esas olarak erkeklere hitap ediyor: "Adamım, fes ya da sarık değil, şapka tak" diyor.
Peki, kadınlara ne oluyor?
Kemalist hanımlar ne diye törene şapka takarak gelmiş? İşte bunu anlamadım.
Giysi inkılabının kadınlarla ilgisi yok ki!
Ne 1925'teki şapka kanununda kadınlardan söz edilir, ne de 1934'teki kılık kıyafet kanununda... Dedim ya bizim Kemalistler çok hoş insanlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA