Karaciğer hastaları et yerken dikkat!
Kırmızı etin hayvansal proteinin ana kaynaklarından olduğunu kaydeden Kandıralı, şunları söyledi:
"Demir, çinko ve B12 gibi vitamin ve mineraller içerir ancak kolesterol ve doymuş yağdan da zengindir. Demir emilimini arttırmak için etin yanına C vitamininden zengin koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, semizotu, brokoli vb.) veya salata (domates, biber, marul, maydanoz, roka, dereotu, tere vb.) tercih edin. Et tüketiminde porsiyon kontrolünü iyi ayarlamak gerekir. Kişi başı günde 3-4 (90-120 gr) köfte kadar et tüketilebilir. Etin yağlı kısımlarını mutlaka ayırın, sakatatları tüketmeyin. Yağlı etler özellikle yaşlılar, şeker hastaları, kalp ve damar hastaları, karaciğer hastaları, mide-bağırsak rahatsızlıkları olanlar, kan yağları yüksek bireyler, kilo vermek isteyenler ve kolesterolü yüksek bireyler için oldukça zararlıdır. Her gün et yemeyin. Sebze, meyve ve tahıllardan zengin bir beslenme planı oluşturun.