Vücudu enfeksiyonlara ve bakterilere karşı korur.
Kalp krizini önleyici özelliğe sahiptir.
Güçlü bir antioksidandır. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Birçok kanser çeşidinin oluşmasını önler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Soğuk algınlığı gibi hastalıklarda vücudun direncini artırır.
Yara ve yanıkları iyileştirir.
Diş eti kanamalarına iyi gelir.
Kan damarlarının güçlenmesinde rol alır.
Damarlarda kan pıhtılaşmasını önler.
Kolesterolü dengeler.
Anemi tedavisinde yardımcı rol oynar.
Katarakt oluşumunu geciktirir ve önler.
Kurşun, civa, arsenik gibi metallerin ve aspirin, insülin, kortizon gibi ilaçların olumsuz etkilerini azaltır.
İdrar yolu enfeksiyonları için kullanılan ilaçların etkinliğini artırır.
C vitamini en çok portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgillerde bulunur.
Özellikle maydanoz, kabak, karnabahar, domates, lahana, ıspanak ve kıvırcık salata, patates ve yeşil biberde bol miktarda bulunan C vitamini tüm taze sebze ve meyvelerde de yeterli miktarda yer alır.
Kuşburnu, frenk üzümü, kivi, çilek ve misket limonu da içinde C vitamini barındıran önemli besinlerdendir.