International Biographical Centre, Cambridge (IBC) tarafından 2014 yılında tüm dünyada "En İyi 100" yani "TOP 100" doktor arasında Türkiye'den Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan gösterildi.
Ahmet Yıldızhan uzman doktor olduktan sonra gittiği Harvard Üniversitesi'nde "postgraduate" eğitim gördü. Yaptığı bilimsel çalışmalar Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan klasik ders kitaplarında ve dünyadaki çeşitli dergilerde referans olarak yer aldı. Yazdığı "Bel Fıtığı ve Korunma Yolları" isimli kitabın İngilizce baskısı da yapıldı.
American Association of Neurological Surgeons üyesi olan Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan'a önceki senelerde American Biographical Institute tarafından "Genius" yani "Dahi" madalyası verildi ve aynı merkez tarafından Great Minds of the 21st Century (Yirmibirinci Yüzyılın Büyük Akılları) arasında gösterildi. International Biographical Centre, Cambridge tarafından ise 2000 Outstanding Intellectuals of the 21st Century (Yirmibirinci Yüzyılın 2000 Önemli Entelektüeli) ve Outstanding Scientist of the 21st Century (Yirmibirinci Yüzyılın Önemli Bilim Adamları) arasına dahil edildi.
2014 yılına gelindiğinde ise kendisi International Biographical Centre, Cambridge tarafından "Dünyanın En İyi 100 (TOP 100) Doktoru" arasında gösterildi ve Ahmet Yıldızhan'a aynı merkez tarafından profesör ünvanı da verildi.
Ahmet Yıldızhan sadece tıpta değil, tıp dışı alanlarda da ileri sürdüğü yeni ve orijinal fikirlerle dikkati çekti. Mutluluk gibi çok hassas ve soyut bir kavramı, matematik gibi sayısal alandaki bir denklemle, somut şekilde ifade etti.
Yıldızhan akla vurgu yaptıktan sonra tüm insanlığa seslenerek şöyle diyor:
"Sevin, verin ve erdemli olun." Hangi dinden, mezhepten veya felsefi görüşten olursanız olun; Sevin, verin ve erdemli olun. Bu üç kelimeyle formüle ettiğim düstur çok önemlidir. Günümüzde de önümüzdeki bin yıllarda da kurtuluşumuz bu formüldedir. Daha mutlu bir dünya, daha yaşanabilir bir evren oluşturabilmemizin formülü budur. Bu formülü tüm insanlık olarak benimsemeli, eğitimde önemle yer vermeli ve genetik kodlarımıza kazımalıyız. 'İdeal toplum' bu şekilde inşa edilecektir. 'Erdemli olmak' kavramının içerisinde 'adil olmak' da vardır. Evrensel değerlerden olan adalet öylesine önemlidir ki, siz bir toplumdan bütün değerleri tek tek çekip alsanız ve geride sadece adalet kalsa, belki o toplum varlığını sürdürebilir. Ama adalet kalmazsa o toplum çöker. Aslında, iyilik eden de kötülük eden de kendine eder.