Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak: Milföy simit tarifi

Yalnızca birkaç malzeme hazırlanan milföy simit, hemen herkesin yapabileceği oldukça kolay bir tarife sahip. İstediğiniz peynir karışımı veya tek tür peynir ile lezzetini de üst bir noktaya taşıyabilirsiniz. İşte milföy simit tarifi…

Giriş Tarihi: 20.06.2022 09:01 Güncelleme Tarihi: 20.06.2022 09:01
  • 4 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 25 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Adet : 280 kcal

MALZEMELER

  • 4 adet milföy (8 kare)

  • Peynir ( beyaz, kaşar, dil, lor vb.)

  • Susam

  • 2 yemek kaşığı pekmez

  • Yarım çay bardağı su

AŞÇININ NOTU

Simitleri fırın tepsisine dizmeden önce, tepsiye mutlaka fırın kağıdı yerleştirin.

YAPILIŞI

Buzu çözülmüş milföyleri dikey yönde ikiye bölün.

Dik olarak kesilmiş milföy hamuruna yine dikey yönde olacak şekilde peynirleri ekleyin.

Karşılıklı uçlarınızı kapattığınız milföyleri, iki uç tarafından birleştirerek bir yuvarlak elde edin.

Su ve pekmezi karıştırın. Başka bir kaba ise susamları alın.

Rulo haline getirdiğiniz milföyleri, pekmezli su karışımına batırın ve ardından susama batırın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin.

İster sıcak ister ılıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

SON DAKİKA SON DAKİKA