Saatlerce tok tutup zayıflatıyor: Buğday aşı tarifi

Havaların ısınmasıyla, sıcak çorbalardan soğuk çorbalara geçiş süreci başladı. Hem kışın alınan kilolardan kurtulmak isteyenlerin hem de serinlemek isteyenlerin ilk tercihi buğday aşı oluyor. Peki, buğday aşı nasıl yapılıyor? İşte ferahlatan lezzet buğday aşı tarifi...

Giriş Tarihi: 24.05.2023 09:13 Güncelleme Tarihi: 24.05.2023 09:13
  • 3 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Akşam Yemeği

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış buğday

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 kase ev yoğurdu

1 bardak soğuk su

1 diş sarımsak

Nane, kekik ve zeytinyağı

YAPILIŞI

Haşlanmış buğdayı ve nohutu büyük bir kaseye alın. Üzerine çırğılmış yoğurdu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra soğuk suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine nane ve kekik ekleyip karıştırın. Servis aşamasında kaselerin üzerine zeytinyağı gezidirin.

SON DAKİKA SON DAKİKA