Gerek
akademik anlamda, gerekse sosyal anlamda Türkiye'de her zaman ilklere imza atan Çağ Üniversitesi, "Üniversitelerarası Hayvan Hakları Paneli" düzenledi. Türkiye'de ilk kez hayvan hakları konusunda bu kadar uzmanı ve öğrenciyi bir araya getiren panele 15 farklı üniversiteden, 150 ilgili fakülte ve öğrenci kulübü temsilcisi katıldı. Panelde konuşan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, "Ülkemizde hayvan hakları konusunda gerek kişisel, gerekse gönüllü kuruluşlar içinde çalışmalar yürüten çok sayıda hayvansever olduğunu biliyoruz. Üniversitemizde böylesine bilinçli ve duyarlı gençlerin olduğunu bilmek bizleri ayrıca gururlandırıyor" dedi.
DÜNYADA BİZE EMANET
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çağ Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen panelde, sahipsiz hayvanların korunması, medyanın hayvanların korunmasındaki yeri ve tutumu, hayvan hakları ihlalinde yasal mücadele, acil vakalarda yapılması gereken pratik koruma tedbirleri, yaban hayvanları popülasyonu gibi birçok önemli konunun işlendi. Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hayvanların bu dünyada bize emanet olduğunu, onların korunması ve haklarının ihlal edilmemesi için bütün insanlığın bu bilince sahip olması gerektiğini vurguladı. "İnsan bir hayvana sevgisini esirgemezse, o hayvan da sevgisini gösterir" diyen Başkan Burhanettin Kocamaz, "Ne yazık ki savunmasız hayvanlara şiddet yapıldığını biliyor ve bu vakaları duydukça utanç duyuyoruz. Onlar bize Cenab-ı Hak'tan emanet, bundan dolayı onlara sahip çıkmak zorundayız. Herkesin bu duyarlılığı göstermesi ve doğanın ayrılmaz öğesi olan hayvanlarımızın haklarını koruma konusunda hassas olması gerekir" diye konuştu. Kocamaz, 2'si hayvan ambulansı olmak üzere 10 araç ve 24 personelle 7 gün 24 saat hizmet veren hayvan bakımevinde geçen yıl 3 bin 408 hayvanı ağırlayarak tedavilerinin gerçekleştirildiğini, bin 122 köpeğin ise sahiplendirildiğini sözlerine ekledi.
ÇOK SAYIDA KONUŞMACI
Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü Başkanı Ceren Saygılı'nın girişimleri, rektörlüğün desteği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin yaptı. Panele Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Uzman Biyolog Emrah Çoban, Veteriner Hekim Ayşegül Çoban, Nesimi Ozan Veryeri, Veteriner Hekim Orhan Özbaba, Prof. Dr.Abdullah Özen, Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Selahattin Yakın ve Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Cansu Payzin, Veteriner Hekim Dr. S. Tarkan Özçetin ve Köpek Eğitmeni Gökta Eker katıldı.