Çeşitli sektörlerin Ar-Ge ve inovasyon birimlerinde yöneticilik yapan 12 gönüllüden oluşan Innomate grubunun başlattığı ve üniversite öğrencilerine inovasyon ve girişimcilik eğitimi verilen InnoCampus projesinin ilk uygulaması Adana'da başladı. Özel tasarlanmış ve içinde 3D yazıcı (fablab) bulunan konteynır, Çukurova Teknokent'in sponsorluğunda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) kampusuna geldi. Vali Mustafa Büyük'ün de katıldığı törenle açılan InnoCampus, ÇÜ kampusunda 1 ay kalacak. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar törendeki konuşmasında "InnoCampus ve bundan ilham alıp gelişebilecek pek çok proje ve çalışma ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşımak konusunda atılmış önemli adımlar olarak görülmelidir" dedi. Tören, konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, akademisyenler ve protokol mensupları açılış kurdelesini kesti.
TOPLAM 3 TIR VAR
Innocampus Koordinatörü Memet Ünsal, proje kapsamında 2 TIR daha bulunduğunu, Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde birer aylık paketler halinde eğitim ve uygulama yapılacağını belirtti. Ünsal, "Projeyi, büyük şirketlerde Ar-Ge ve inovasyon birimlerinde yöneticilik yapan gönüllüler olarak yürütüyoruz. Bazı arkadaşlarımız halen kendi işlerine devam ediyor. Ama istifa edip bütün vaktini bu projeye ayıranlar da var" dedi.
FİRMALAR DESTEKLİYOR
InnoCampus'te eğitimin yanı sıra uygulama imkanı da olduğunu kaydeden Ünsal, "Öğrenciler, projelerinin prototiplerini, 3D yazıcıda yapabilecekler. Şu anda da Adana'da engelliler için robotik el projesinin prototipinin üretilmesi konusunda öğrenciler çalışıyor" dedi. Ünsal, Innocampus'un Adana'da 1 ay boyunca 40 öğrenciye eğitim vereceğini belirtti. Projenin Adana sponsoru olan Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Aydın ise InnoCampus sayesinde gençlerin birçok projesinin hayat bulabileceğini kaydetti.