Kadınların, öz değerlerini koruyarak demokratik haklarının bilincinde olmaları amacıyla üç yıl önce kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 27 Mart Pazar günü gerçekleşecek II. Olağan Genel Kurulu'nda gelecek vizyonunu açıklayacak.
KADEM; genelde insan hakları ve özelde kadın haklarından hareketle kadının erkeği erkeğin kadını tamamladığı cinsiyet adaletini referans alan, tek tip kadın anlayışına karşın, farklılıkların kadını ve demokrasiyi zenginleştirdiğini benimseyen ailenin birlikteliğini ve devamlılığını önceleyen, kadın ve erkeğin mevcut fırsatlara ve olanaklara eşit oranda sahip olması gerektiğini savunan, demokratik mekanizmalarını kullanarak, siyasal sosyal ve ekonomik kalkınmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olarak 8 Mart 2013'te kuruldu.
Kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif olarak yer almaları yönündeki çalışmalarını ulusal ve uluslararası alanlarda devam ettiren KADEM; 27 Mart 2016 pazar günü II. Olağan Genel Kurulu'nu Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirecek. KADEM Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın birer konuşma yapacağı genel kurula yurt genelinde 12 KADEM temsilciliği ve KADEM'e gönül vermiş pek çok kişi katılacak.
Yeniden genel başkanlığa aday olan Sare Aydın Yılmaz, KADEM'in 3 yıl gibi kısa bir sürede çok ciddi ilerleme kaydettiğini vurgulayarak kuruldan önce şöyle konuştu:
"Kurulduğu günden bu yana KADEM, kadının insan haklarını savunarak demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul ederek, ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyetler yürütmektedir. 3 yıllık süre zarfında gerek kadının insan haklarına yönelik fikirsel çalışmaların yanı sıra alternatif söylemler üreterek, gerekse sahada kadınların sorunlarına yakından temas edip çözüm önerileri sunma noktasında toplumsal hafızamızı yoklayarak ileriye dönük hedefler oluşturulmuştur."
KADEM'in çalışmalarını uluslararası arenada da sürdüreceklerinin altını çizen Sare Aydın, bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
"Suriyeli kadın mültecilerin sorunlarından yasal haklar eğitimlerine, yetiştirme yurdunda kalan kız çocuklarına meslek edindirme ve istihdamdan, uluslararası W20 (Kadın 20) Zirvesi'ne, kadına yönelik şiddete ilişkin İstanbul Sözleşmesi çalıştayındanMobbing'le mücadeleye, Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi'nden Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne, AB-Türkiye Siyasette Kadın Sivil Ağı Projesi'nden, Türkiye'de Kadının Sosyo-kültürel, Ekonomik ve Siyasal Durumu Araştırması'na, Hizmet Sektöründe Çalışan Kadınların Problemleri'nden İz Bırakan Müslüman Kadınlar Seminerleri'ne kadar kadının insan hakları konusunda toplumsal farkındalığı ve bilincini arttırmak ve kadın hakları konusunda yapıcı adımlar atmak üzere bir dizi etkinlik düzenledik. Bir sivil toplum kuruluşu olarak, tüm bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan ve çıkarılacak olan sinerji ile kadının insan haklarını koruyarak demokratik gelişime katkı sunmak adına azim ve kararlılıkla birlikte, toplumsal dayanışma, sevgi ve barış ortamını oluşturacağımıza inanıyoruz."