1966 yılının Şubat ayı… Ankara…
Necmettin Erbakan 40 yaşında olgun bir erkek ama hâlâ bekar… Saraylı bir ailenin mensubu olarak iyi ve uzun bir eğitim döneminin ardından Almanya ve Türkiye'de pek de başarılı olmayan sanayicilik girişimleri, hele hele Konya'da büyük umutlarla kurulan Gümüş Motor Fabrikasının iflası... Bunca yıllık uğraşın bir çırpıda heba edilmesi, çiçeği burnunda profesörü içten içe kırsa da her zamanki gibi dışarıya
hiçbir şey belli etmemeye gayret gösterdi Necmettin Erbakan. Sanayicilik onun en büyük hayaliydi, öyle ki ailesinin tüm ısrarlarına rağmen evlilik müessesesini kurmak için bir girişimde bulunmamıştı. O yine iş hayallerinde pes etmedi ve son umut olarak Odalar Birliği'ne girdi. Odalar Birliği Erbakan için birden fazla kapının aralanması demekti. Sıradan kariyerin dışında, hem siyaset hem de evlilik kapıları Odalar Birliği'nde açıldı. Necmettin Erbakan'ı Odalar Birliği'ne sokan ise üniversiteden arkadaşı Süleyman Demirel'di. 1966 yılının Şubat ayında Odalar Birliği'nin Ankara'daki merkezinde Sanayi Dairesi Başkanlığına getirildi. Şubat'tan Kasım'a kadar Sanayi Dairesi Başkanlığı görevini yürüttükten sonra Kasım ayında Odalar Birliğinin Genel Sekreteri oldu. Birlik içindeki hızlı yükselişi başkanlığa kadar devam etti. Genel Kurul'da başkanlık için adaylığını koyan Erbakan, siyaset öncesi ilk seçim heyecanını da burada yaşadı. Erbakan arkadaşı, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in vasıtası ile girdiği Odalar Birliği'nde hayat arkadaşını da buldu. Nermin Hanım 1967 yılında Odalar Birliği'nde Başkan Sekreteri olarak görev yapıyordu. 24 yaşında güzel, bakımlı ve alımlı bir genç kızdı. Necmettin Erbakan Nermin Hanım'ı çok beğenmişti ve 41 yaşına kadar evliliğe fırsat bulamayan hırslı profesör, evlenme teklifinde bulundu. Nermin hanım da bu başarılı erkeğin teklifine hayır demedi ve çift 10 Ocak 1967'de evlendi.
Necmettin Erbakan o güne kadar hayati kararlarını alırken hep üniversite yıllarından din eğitimi aldığı İskenderpaşa Dergahı'ndaki Şeyhi Mehmet Zahit Kotku Efendi'ye danışırdı. Evlilik konusunu da hocasına götürdü ve icazet aldı. 10 Ocak 1967 yılında Yeşilköy Çınar Otel'de yapılan görkemli düğün töreni ile dünya evine giren Nermin-Necmettin Erbakan çiftinin dini nikahlarını da Zahit Kotku Hoca efendi kıyıyordu.
ERBAKAN'IN AĞZINDAN NERMİN HANIM…
Necmettin Erbakan 1966 yılının son aylarında tanışıp, 1967 yılının Ocak'ında evlendiği eşi için o dönem övgü dolu sözler sarfediyor. "Ben profesördüm, gelin ise iktisatçı, çok güzel İngilizce ve Almanca konuşuyordu ayrıca Fransızcası da idare ederdi. Yüksek tahsilini tamamlarken dil eğitimi almayı da ihmal etmemiş okulla beraber dil kurslarını da başarı ile bitirmiş bir hanımefendiydi. Okuldan sonra Odalar Birliğinde vazife almıştı. Aktüel konuları yabancı basından takip eder ve yapılan yorumları eleştiri getirmeyi ihmal etmezdi aynı zamanda memleket meseleleri ile yakından ilgilenir ve hemen hemen her gün siyasi konuları notlandırırdı."
Necmettin Erbakan 41 yaşında, profesör, i kolik ve çok zeki bir adam… Eşi Nermin Hanım ise 24 yaşında olmasına rağmen İktisat mezunu, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen genç bir işkadını. Bu ikili 38 yıl süren beraberliklerinde hep iyi anlaştı. Evlilikten bir yıl sonra ilk çocukları Zeynep, 1974 yılında ise ikinci kızları Elif dünyaya geldi. Erbakan geç gelen evliliğin ardından hemen baba olmayı istemişti ancak bir rüyası daha vardı, o da erkek evlat sahibi olmaktı. Nermin Hanım 1979'da Necmettin Erbakan'a bir de erkek çocuk hediye etti. Necmettin Erbakan 53 yaşında erkek çocuğu babası olarak oğluna Muhammet Fatih adını koydu. Nermin-Necmettin Erbakan çiftinin iki de torunu dünyaya geldi.
NERMİN HANIMIN AĞZINDAN ERBAKAN HOCA…
Nermin Hanım tıpkı Necmettin Erbakan'ın kendisinden övgü ile söz etmesi gibi övüyordu Necmettin Bey'i. Ona karşı sonsuz bir sevgi ve saygısı vardı aynı zamanda da bir hayranlık. Aralarındaki 17 yıllık yaş farkı Necmettin Bey'in olgun ve babacan tavırlarını getiriyor, bu da Nermin Hanımı mesut ediyordu. Hem evde hem de iş hayatında vazgeçilmez bir adamdı o Nermin hanım için. Evliliklerinden yıllar sonra Nermin Hanım eşi Necmettin Erbakan için kısa ama onu tam anlamı ile özetleyen şu açıklamayı yapıyordu; "O iyi bir lider olmanın yanı sıra çok iyi bir eştir. İçinde bulunduğu yoğun programlarına rağmen beni ve ailesini hiç ihmal etmez. Çocukları ile yeteri kadar ilgilenir, bu yönü ile de çok iyi bir babadır."
ERBAKAN ÇİFTİNİN DÜĞÜNÜ
Mehmet Zahit Kotku Efendi gibi bir hocanın talebesi olan Necmettin Erbakan, üniversite yıllarında aldığı 'hoca' lakabı ile siyaset sahnesinde büyük bir nam yaptı. Onun 'hoca' lakabı almasının nedeni ile İ.T.Ü'de namazlarını aksatmadan kılması ve kampus içinde bir mescit açtırtmasıydı. Arkadaşları ona 'sofu' ya da 'hoca' diye hitap ederdi. Erbakan, Nermin hanım ile tanıştığı sırada da dinine çok düşkündü ancak yaşadığı aşktan olacak gerek ki Nermin hanımın başının açık olması evliliklerinde bir sorun yaratmadı. Necmettin Erbakan, namazında niyazında ve iş peşinde koşturan bir profesör eşi ise son derece bakımlı ve başı açık genç bir kadındı. Erbakan çiftinin Çınar Otel'deki düğünlerinde Nermin Hanım Avrupai desenli son moda bir gelinlik giymiş, düğünde şarkılar söylenip, eğlence yapılmıştı. Hatta Erbakanların düğününde içki bile içildiği rivayet edilir. Necmettin Erbakan evlendikten sonra siyasete atılır, Odalar Birliğin'e kendisini sokan ve eşi Nermin Hanım ile tanışmasına vesile olan dönemin Başbakanı Süleyman Demirel, Erbakan'ın Odalar Birliğindeki Başkanlık görevine son verir. Necmettin Erbakan da 1969 seçimlerde Konya'dan bağımsız milletvekili adayı olarak seçimlere girer. Evlilikten 2 yıl sonra siyasete giriş yapan Necmettin Erbakan 1972 yılında ise Milli Selamet Partisini kurar. İslamcı kimliğini kurduğu siyasi partinin de kimliğine yansıtan Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Hanım da bu tarihten itibaren tesettüre girer.
NERMİN HANIM DA SİYASET SAHNESİNDE