Her gün yediğimiz fakat farkında bile olmadığımız sebze ve meyveler ile insan vücudundaki ilginç ilişki şaşırtıyor. Uzmanlara göre, sebze ve meyveler, benzedikleri uzuvlara daha çok fayda sağlıyor. Bal Herkesin evinde bulunsa da antibiyotik özelliği pek az bilinir. Özellikle öksürüğe karşı iyi gelir ve uyku kalitesini arttırır. Lahana Lahana yüzyıllardır iyileştirici özelliği ile kullanılır. Eski Yunanlılarda hazımsızlık ve besin zehirlenmesine lahana çorbası tavsiye edilirdi. Eski Mısırlılar şarabın zehrini azaltmak için yemeklerden önce kabak yerdi. İngilizler savaş zamanında lahanayı cephede ülsere iyi geldiği için tercih ederdi. Antioksidan deposu lahana kronik rahatsızlıkları önler ve damar sağlığını arttırır. Elma sirkesi Elma sirkesi arterit ağrısına iyi geldiği, sindirime yardımcı olduğu ve enfeksiyonları tedavi ettiği gerekçesiyle tercih edilir. Bakteriyel enfeksiyondan kaynaklı ishale iyi geldiği söylenir. Bağırsak spazmlarını önler. 1 kaşığı 2 kaşık suyla karıştırıp tüketebilirsiniz. Soğan Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri vardır. Taze soğan enfeksiyonlara iyi gelir. Soğan suyuna 2-3 kaşık bal ekleyerek içerseniz faydasını arttırmış olursunuz. Virüs kaynaklı hastalıklara karşı etkilidir. Sarımsak Antiviral ve antibakteriyel özelliği vardır. Solunum yolları için mucize sebzedir. Yaraların dezenfektesini sağlar. Bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılan antibiyotiklerden 100 kat daha etkili olduğu yapılan bir araştırmayla ortaya çıkarılmıştır. Zerdeçal Zerdeçal da doğal bir antiseptik ve antibiyotiktir. Yüzyıllardır ufak kesiklerden cilt ülserlerine karşı pek çok hastalığa karşı kullanılmaktadır. Zerdeçal yağı yaraların enfekte olmasını engeller. Cilt lekelerine karşı etkili olduğu da söylenir. Zencefil Zencefil Antibiyotik özelliğiyle bilinir. Yiyeceklerden kaynaklanan bakteri enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Ülsere karşı etkili olduğu söylenir. Herhangi bir hastalık için alternatif yolları denemeden önce mutlaka doktora başvurun.