1. Çırağan Restoran: Tarihi Çırağan Sarayı'nın gölgesindeki yemyeşil, huzur verici bahçenin içindeki boğaz manzaralı Laledan Restoran'da geleneksel iftariyeliklerin hemen ardından kabak mücver, biber dolması, dana etli mantı gibi sıcak ve soğuk başlangıçlar geliyor. Kuzu etli ve bamyalı güveçten sakızlı levrek buğulamaya iştah kabartan ana yemeklerin ardından fıstıklı güllaçtan keşküle, cevizli kabak tatlısından tel kadayıfına damakları tatlandıracak zengin tatlı büfesine geçiliyor. Kişi başı 160 TL. Sarayın içindeki Tuğra Restaurant & Lounge'ta ise Osmanlı yemekleri öne çıkıyor. Bu menünün fiyatı kişi başı 230 TL.
Tel: (0212) 236 73 33
2. Asitane: Osmanlı mutfağını saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Kariye'deki Asitane Restaurant'ta oruç 13 çeşit iftariyelik ve bademli-terbiyeli tavuk çorbasıyla açılıyor. Vişneli yalancı sarma, zeytinyağlı enginar, İstanbul usulü fava, gerdaniyye ve lor mahlutu gibi soğuk girişlerinin ardından semizotlu ve lor peynirli tepsi böreği var. Ardından seçmeli yemek olarak kırma tavuk kebabı, kayısı asidesinde dana külbastılı beğendili veya kuzu kol sarması bulunuyor. Yemeğinize şerbetler, hoşaflar ve tatlılar eşlik ediyor. Kişi başı fiyatı KDV hariç 85 TL.
Tel: (0212) 635 79 97
3. Çargâh Restaurant: Yenibosna-Basın Ekspres Yolu üzerindeki İstWest Meydan'da Gaziantep mutfağının lezzetlerini sunan 850 kişilik Çargâh Restaurant, 3000 metrekarelik bir alan üzerinde ve özel Vip odalarıyla hizmet veriyor. Adını Türk musikisi makamı 'Çargâh'tan alan restoranın Ramazan menüsü günün çorbası ve 15 çeşit iftariyelik ile başlıyor. İçli köfte, Antep dolma ve fındık lahmacundan oluşan ara sıcakların ardından sıralı olarak kuzu tandır, lokum, Alinazik, Adana kebapları ile firik pilavı ve garnitürler sunuluyor. Bu leziz yemeklerin üzerine ise Ramazan'ın geleneksel tatlısı güllaç, özel kare baklava ve burma kadayıf ile ağzınızı tatlandırabilirsiniz. İftar menüsü kişi başı 75 TL.
Tel: (0212) 397 22 12 www.cargah.com
4. Paşa İskender: Florya Şenlikköy'de bulunan Paşa İskender, kalite ve lezzetiyle her daim gözde bir mekan. İftar menüsü ise ayrı bir güzellik. Zengin iftariyelik, iki çeşit çorba, içli köfte, fındık lahmacun, perde pilavı, Antep kuru dolma, kaşarlı pide, tepsi böreği ve salata çeşitleri yanında ana yemek olarak Paşa İskender, döner, piliç ızgara, kuzu şiş, Paşa köfte veya Adana kebabını seçebilirsiniz. Tatlı olarak güllaç, fırın sütlaç, şekerpare, kadayıf ve Kemalpaşa var. Tabii ki üzüm şırası da. Kişi başı 55 TL.
Tel: (0212) 662 96 96 www.pasaiskender.com.tr
5. Hacı Bozan Oğulları : Bahçelievlerİncirli E-5 yolu üzerinde bulunan Hacı Bozan Oğulları Restaurant, iftar tabağının ardından başlangıç olarak çorba, çiğköfte, zeytinyağlı taze fasulye ve salata sunuyor. İçli köfte ve lahmacunun ardından gelen ana yemek, garnitürleri ile beraber döner kebap, sebzeli kebap, Urfa ve terbiyeli tavuk şişten oluşuyor. Güllaç, karışık baklava, fırın sütlaç, künefe ve dondurmadan oluşan tatlıları yanında sınırsız içecek mevcut. Kişi başı fiyatı 70 TL.
Tel: (0212) 442 31 83 www.hacibozanogullari.com.tr
6. Görkem Kilis Sofrası: Florya sahilinde bulunan ve Kilis mutfağıyla öne çıkan Görkem Kilis Sofrası, iftar sofrasını 15 çeşit iftariyelikle açıyor. Çorba, lahmacun, içli köfte, kurudolma ve fıstık semsekten oluşan ara sıcakların ardından masaya 11 çeşit meze geliyor. Ana yemek ise dönüşümlü Kilis yemeklerinden oluşuyor: Ekşili yahni, yoğurtlu köfte, bamya, ekşili kebap, güveçte kuru fasulye, etli taze fasulye, tavuk kızartma, analı kızlı, iç pilav, pirinç-nohut ve firik pilavı tadacağınız lezzetlerden. Sınırsız içecek sunulan iftar menüsünde açık büfe tatlı ve meyveler de var. Kişi başı 70 TL, 0-6 yaş çocuklara ücretsiz.
Tel: (0212) 663 28 94 www.gorkemkilissofrasi.com.tr
7. Ağababa Döner: Ümraniye, Dudullu'da bulunan ve döner lezzetiyle öne çıkan Ağababa Döner'in iftar menüsünde 11 çeşif iftariyelik, çorba, çoban salata, yoğurtlu semizotu ve çiğköftenin ardından ana yemek olarak döner, piliç şiş, sucuk ızgara ve bir çeşit kebap veriliyor. Tatlı ve içeceğin de dahil olduğu iftar menüsü kişi başı 44 TL.
Tel: (0216) 420 62 62 www.agababadoner.com
8. RB Et Lokantaları: 1500 kişilik Ümraniye, 1000 kişilik Esenler ve 750 kişilik Bayrampaşa şubelerinde hizmet veren RB Et Lokantaları havuzlu ve yazlık bahçelerinde serin iftar keyfi sunuyor. Sekiz çeşit iftariyeliğin ardından zeytinyağlı yaprak sarması, çiğ köfte, bostane ve mevsim bahçesi, içli köfte ve paçanga böreği sunuluyor. Ana yemek olarak ızgara ve kebap çeşitleri sıralı bir şekilde garnitürlerle birlikte servis ediliyor. Sekiz çeşit tatlı ve demirhindi şerbetinin de ikram edildiği RB'de kişi başı menü 72,5 TL.
Tel: (0216) 630 11 23 www.ramazanbingol.com
9. Zahir Restaurant: Kuzguncuk'ta bulunan ve tarihi bir konakta hizmet veren Zahir Restaurant, semtin sakinliği ile yemeğin lezzetini iftar menüsünde birleştiriyor. Zengin iftariyeliklerin ardından ekşili antep kuru dolma, karışık zeytinyağlı tabağı ve Osmanlı şerbetleri sunulan mekanda seçmeli ana yemekte Hünkar beğendi, daha tandır ve piliç emense bulunuyor. Kadayıflı muhallebi veya güllaç tatlısı da iftarınızı noktalayacak lezzetlerden. Kişi başı fiyatı 55 TL.
Tel: (0216) 310 03 02
10. Hak Evrensel Hatay Sofrası: Florya sahil yolunda bulunan ve Hatay lezzetlerini sofrasına taşıyan Hak Evrensel Hatay Sofrası'nın ilk menüsü iftar tabağı, çorba, yöresel meze ve salatalar ile ara sıcaklardan oluşuyor. Ana yemek olarak karışık kebap, döner, patlıcan kebap, tepsi-kağıt kebabı ve özel firik pilavı ve tatlı olarak da künefe sunuluyor. İkinci menünün farkı ise ana yemek olarak tuzda kuzu, testi kebabı ve tuzda tavuk dolması sunulması. Birinci menü 65, ikinci menü 90 TL.
Tel: (0212) 663 07 00 www.hakevrensel.com
H. SALİH ZENGİN