Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Denizlerde 'savaş' kızıştı!

Geçen hafta gündeme taşıdığımız "Denizlerde monopol savaşı" bu kez İstanbul'daki Deniz Ticaret Odası Meclis salonuna taşındı. Meclisin temmuz ayı olağan toplantısında kürsüye gelen Navitrans Denizcilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Türkantos, salonda gerilimi arttıran zehir zemberek bir konuşma yaptı. Şöyle diyordu Türkantos :
"Bravo size güvenlik kisvesi altındaki tacirler . Bu transfer ücretleri de herhalde vergiden muaf. İhbar ediyorum; bu adamların aldığı 300'er yüz bin doları bu maliye tespit etsin."
Türkantos'un sözünü ettiği konu bizim de gündeme getirdiğimiz İzmit Körfezi'nde konsorsiyum olarak Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri veren, Med Marine ve DEKAŞ şirketleri...
Türkantos, Med Marine şirketinin sahibi Hakan Şen'i "körfezin imparatoru" olarak, Eski DTO Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu' nu da ona destek vermekle suçluyor ve şunları söylüyor;
"Rabbena hep bana. Bu gücü nereden alıyorsunuz siz? Sana bu gücü kara kaşına kara gözüne vermezler. Yönetimi ele geçirdiler. 97'den 2006'ya geldik. Çekirge ikinci sıçrayışını yaptı. Bana bak çekirge seni bu camia, üçüncü kez sıçratmayacak haberin olsun."
Konuşma sertleştikçe salondaki gerilim de artıyordu. İlk müdahale ön sıralarda oturan AK Parti Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'ndan geldi.
"Yeter artık. Bu işlerin burada tartışılmasına ne gerek var."
Bu kez gözler, oda başkanı Metin Kalkavana çevrildi. Türkantos tam bu noktada sözü Kalkavan'a getirerek şöyle diyordu:
"Metin (Kalkavan) kardeşime tavsiyelerde bulunan eski başkanımız ne yaptı? Şimdiki başkan ne yaptı! Son derece etik davrandı. İndirim yapmamız gerektiğini söyledi ve yapıldı. Bu defa bazı ortaklarımız başkanımıza yüklendiler. Ve adını 'Etik Metin' e çıkardılar."
Denizhaber.com'da ayrıntıları yer alan bu konuşmalar, denizlerdeki "monopol savaşları" nın sadece görünen yüzü. Aysbergin öteki yüzünü araştırmaya devam edeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA