Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Medya 2010 ve mantık

Oda TV'nin bilgisayarından çıkan "Medya 2010" belgesinin doğruluğuna birçok meslektaşımız inanmadı. Bunlardan biri de Ahmet Hakan. Ona göre, "Sorumluların Hıyanet-i Vataniye Kanunu'ndan yargılanacağının" belirtilmesi, mantıklıdeğilmiş. Hakan, "Böyle aptallık olur mu?" diye soruyor.
Madem, "Hiyanet-i Vataniye Kanunu'ndan" söz etmek aptallık, o zaman her belgede parmağı olan (!), Kafes'ten Balyoz'a, hatta yeraltından çıkan silâhlara kadar bir dizi tertibi maharetle yürüten (!), "The Cemaat" mensupları mı aptal? Onlar neden böylesine acayip bir teklifi, düzmece belgelerin içerisine koymuşlar?
Evet... Medya 2010'a -mantığa ters düşüyor gerekçesiyle- itiraz var. Oysa biraz eskilere dönersek, askerin hazırladığı yazılar arasında akla ziyan diyebileceğimiz ve tuhaf karşıladığımız neler çıkmıyor ki!
2. Zırhlı Tugay 15. Kolordu Komutanlığı'nın, Haber Toplama Planı çerçevesinde, 26 Ocak 2004'te, Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Sultanbeyli kaymakamlarıyla, Jandarma İkmal Merkez Komutanlığı'na gönderdiği yazıda, AB ve ABD yanlısı kişilerin organize bir grup olup olmadığı ve bu grupların söz konusu devletlerle ilişkilerinin mahiyeti soruluyordu. Haklarında istihbarat toplananlar, AB ve ABD yanlılarından ibaret değildi. "Yüksek sosyete grupları, sanatçılar, zengin ailelerin çocuklarının oluşturduğu gruplar, tarikatlar, satanistler, Ku Klux Klan, Masonlar, internet grupları, ruh çağırma grupları" da Haber Toplama Planı çerçevesinde izlemeye alınmıştı. (Hürriyet-10 Mart 2004)
Herhalde, böyle bir belge, Oda TV'den çıksa, aynı meslektaşlarımız "Olamaz... Ergenekoncular bu kadar aptallık yapamaz" diyecekti.
Ufak bir noktayı daha hatırlatmak isterim: "Vatana ihanet" tabiri, benim tarafımdan ortaya çıkarılan Andıç'ta da yer alıyordu. "Bazı gazetecilerin, bazı Doğulu milletvekillerinin, Fazilet Partisi'nin, Hadep'in, İnsan Hakları Derneği'nin Şemdin Sakık'la ve PKK ile irtibatlı olduğu gösterilerek kişiler kamuoyunda küçük düşürülecek, vatana ihanetleri sergilenecektir."
Dünyaya "dost ve düşman kuvvetler" penceresinden bakılınca, ötekine "vatan haini" demek ve onları bir şekilde imha etmeye çalışmak doğal karşılanmalı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA