Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Afet

Atatürk düşmanları, Muazzez İlmiye Çığ ile dalga geçmek cüretini göstermişler...
Vay vay vay vay...
Yani Halil Berktay, Ahmet Turan Alkan falan oluyor bunlar...
Özür dilesinler.
Bendeniz de, Muazzez Hanım'a "profesör" demiş olduğum için özür dilerim, yanlış bilgi vermiş, kamuoyunu aldatmışım: Çünkü profesör falan değilmiş, "fahri doktorası" varmış!
Eh, Atatürk düşmanları Muazzez Hanım'la uğraştıklarına göre, biz de başka bir hanımla ilgilenelim: Profesör Doktor Afet İnan...
Yok, bu vallahi profesör.
"Topluca" bir hanımdı, bana hep Stalin'in celladı Lavrentiy Beria'nın karısı Nina'yı hatırlatırdı... Ne de olsa, otuzlu yıllar...
Kendisi Selanikli... Bursa Kız Muallim Mektebi Mezunu...
İzmir'de Redd-i İlhak İlkokulu'nda ilkokul öğretmenliği yaptığı sırada Büyük Önder'in ilgisini çekmiş ve önce Ankara'ya atanmış, sonra da İsviçre'ye okumaya gönderilmiş.
Döndüğünde, ortaöğrenim tarih öğretmenliği sınavına girmiş ve Ankara Musiki Muallim Mektebi'ne tarih ve yurttaşlık bilgisi hocası olmuş. Oradan, Ankara Kız Lisesi'ne geçmiş.
Daha sonra da Türk Tarih Kurumu "asbaşkanı" olmuş. Bu sıfatla üniversitede konferans vermiş.
Sonra gene İsviçre'de üniversite okumuş. Yani önce Türkiye'de üniversite kürsüsüne çıkıyor, sonra dışarıya gidip lisans ve doktora alıyor!
Atatürk devrinde kıymeti de pek bilinmemiş galiba: Doçentliği 1942, profesörlüğü ancak 1950 yılında... Milli Şef döneminde.
Afet Hanım'ın, gençliğinde "Medeni Bilgiler" adıyla yazdığı ortaokul yurttaşlık bilgisi kitabını saymazsak (bunu Atatürk'ün kendisinin yazdığı da söylenir), tam üç eseri var. Bunların ikisi tarihle ilgili, biri de "Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler"...
Mimar Sinan'ın mezarını açtırıp kafatasını ölçtürmesiyle de ünlüdür.
"Türk tarih tezinin" fikir anasıdır. Bu tezi, 1930 yılında, henüz lise öğretmeni olduğu sıralarda büyük bir yetkinlikle ortaya atmış, "Türk ırkının kafatasını tesbit etme" çalışmalarına katılmıştır. Doktora tezi için Anadolu'da tam 64 bin iskelet kalıntısı üzerinde araştırma yaptığı söylenirse de, bu 64 bin rakamı herhalde Atatürk düşmanlarının uydurması olmalıdır.
Vallahi ben Wikipedia'nın yalancısıyım!
Şimdi Atatürk düşmanları Afet Hanım'la da dalga geçmeye falan kalkarlar... Sakın ha!
Alimallah bir ölçtürürüm kafataslarını, sonra Ermeni falan çıkarlar!
Bu gece yılbaşı... Aranızda bir kişi hariç hepinize iyi seneler dilerim efendim. O kişiye değmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA