Sağlık Bakanlığı'nın ''Kağıtsız Hastane'' projesiyle tedavi sürecinde hastalarla ilgili tüm verilere tablet bilgisayarlar ya da akıllı telefonlarla ulaşılabilecek.
''Kağıtsız Hastane'' projesi için pilot hastane seçilen Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine tablet bilgisayar kullanmaya başladı. İlerde tüm hastanelere yaygınlaştırılması planlanan uygulamayla hastanın hastaneye adımını attığı andan itibaren kayıtları dijital ortamda tutuluyor.
Hastaneye poliklinik ya da acilden girişi yapılan her hastanın kan ve idrar tetkikleri, tomografi, röntgen ve MR bilgileri dijital ortama yükleniyor, sonuçlar da buradan takip ediliyor. Hastane personeli bu bilgilere verilen özel şifreyle ulaşabiliyor.
Sistemle hastaya ait tüm bilgiler başucundaki monitörden de takip edilebiliyor. Tablet bilgisayarla tedavi sürecindeki tüm bilgilerin aktarıldığı monitörlerde hastanın fotoğrafı bile bulunuyor.
Hastayı takip eden hekim hastane dışındayken de tablet bilgisayar ya da akılı cep telefonu aracılığıyla her türlü tetkik sonucunu görüyor, yeni tetkik isteyebiliyor, ilacın dozunu yeniden düzenleyebiliyor ya da yeni bir tedavi başlatabiliyor.
Hastane personeli ayrıca sistem sayesinde ameliyathane ya da boş oda durumu gibi hastanenin işleyişiyle ilgili bilgilere de anında sahip olabiliyor.
Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde yakında yazılı imza dönemi de kapanacak, yerine e-imza kullanılacak. Hastalardan alınacak onay dışında tüm işlemler bu e-imza ile yapılacak. Hekimler ve diğer sağlık personeli, TÜBİTAK ile yürütülecek projeyle yakında e-imza kullanmaya başlayacak.
Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde ayrıca her hasta odasında acil durumlar için düğmeler bulunuyor. Hastanın acil müdahaleye ihtiyaç duyması, bebek kaçırılması ya da sağlık personelinin şiddete uğraması halinde bu düğmeler aracılığıyla yardım talebinde bulunulabiliyor.