AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti'den sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Bundan sonra da o eski günlere, eski siyaset tarzına dönüş inşallah söz konusu olmayacaktır'' dedi.
Erdoğan, AK Parti'nin 8. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla genel merkezde düzenlenen ''AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, toplantının ve partinin 8. kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını diledi.
''Birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik ikliminde nice yıllara ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum'' diyen Erdoğan, yeni seçilen veya yeniden seçilen tüm il başkanlarını, il yönetimlerini, kadın ve gençlik kollarını, belediye başkanlarını, il genel meclisi üyelerini tebrik ederek, başarı dileklerini iletti.
Coşku, heyecan dolu, temiz, şeffaf, demokratik bir atmosfer içinde il kongrelerinin tamamlandığını, programı el verdiğince kendisinin de bu kongrelere katıldığını belirten Erdoğan, 81 ilde AK Parti kadrolarının ''büyük bir heyecan ve aşk içinde bu kutlu yolda ilerliyor olduklarını görmekten duyduğu mutluluğu'' dile getirdi.
''İnşallah 3 Ekim'de büyük kongremizi gerçekleştirecek, orada bir kez daha heyecanımızı tazeleyecek, tek yürek halinde birlik ve bütünlük içinde hedefimiz olan 2011 seçimlerine kilitleneceğiz'' diye konuşan Erdoğan, partinin tüm teşkilatı üzerinde şimdi her zamankinden daha büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
Erdoğan, şöyle konuştu: ''8 yıl içinde girdiğimiz 4 seçimden milletimizin umudu olarak başarıyla, zaferle çıktık. 5. seçime de aynı ruh ve heyecanla girecek, bir kez daha Allah'ın izniyle birinci parti olarak çıkacak ve bu noktada siyasi tarihimizde yeni bir rekorun sahibi olacağız. Onun için gevşemek, rehavet, umutsuzluk, yılgınlık, bıkkınlık, yorgunluk yok. Aziz milletimiz bizden daha fazla hizmet bekliyor.
Türkiye çok daha aydınlık günleri, çok daha yüksek seviyeleri hak ediyor. Türkiye'yi 10 yıllardır arzuladığımız seviyelere ulaştırıncaya kadar bize durmak yok, dinlenmek yok. İşte bunun için omuzlarımızdaki emanet çok ama çok büyük. Her kademedeki arkadaşımın büyük bir özveriyle gayret göstermesini bekliyorum. Kongrelerde seçimi kazanmış olmanız, 29 Mart seçimlerinde ipi göğüslemiş olmanız her şeyin bittiği değil, tam aksine her şeyin daha yeni başladığı anlamına geliyor.
İllerimizin sorunlarını yakından takip edeceğiz, yakından takip edeceksiniz. Yetki ve sınırlarınız dahilinde her bir yerleşim yerinin meselelerini çözüme kavuşturmak için çalışacağız, çalışacaksınız. AK Parti'nin hedeflerini, projelerini, çalışmalarını bütün boyutları ve gerçekliğiyle bulunduğunuz yerlerde sizler, bizler anlatacağız, anlatacaksınız. Yerel siyaseti sizler örgütleyecek, yerel demokrasiyi sizler geliştireceksiniz. AK Parti'nin vizyonuna yakışır şekilde yerel siyaseti şekillendirdiğiniz kadar ulusal ve küresel meseleleri de yakından takip edecek, hemşehrilerinizi her adımda aydınlatacaksınız.
Şunu da lütfen unutmayınız, sizler insana hizmete odaklanan gönül erlerisiniz, barış elçilerisiniz, demokrasi elçilerisiniz. Sizler milletimizi bir bütün olarak kucaklayan bir partinin elçilerisiniz. Diğer siyasi partilerin tahriklerine, provokasyonlarına, kışkırtmalarına, hırçın siyasetlerine, iftira ve karalama siyasetlerine karşı her an uyanık olacak, soğukkanlılığımızla, sabrımızla, her zaman bunu muhafaza ederek, gerekli olan cevapları o dille vereceğiz.''
AK Parti teşkilatına inandığını ve güvendiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu teşkilat sayesinde Türkiye kabuğunu kırdı. Bu teşkilat sayesinde Türkiye şaha kalktı. Bu teşkilat sayesinde Türkiye çözülemez denilen meseleleri tek tek çözdü. Siyaset ve demokrasi tarihimizin tartışmasız en dinamik teşkilatı AK Parti teşkilatıdır'' diye konuştu.
Erdoğan, gayretlerinden dolayı bütün teşkilat üyelerine teşekkür ederek, ''Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun'' dedi.
''TÜRKİYE'NİN HER KARIŞ TOPRAĞINA, HER VATANDAŞINA ULAŞMA GAYRETİ''
Erdoğan, Trabzon, Rize ve Artvin'e yaptığı ziyareti hatırlatarak, toplu açılışlar gerçekleştirdiğini belirtti. Halkın heyecanını gördüğünü ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, ''Yazın bu sıcağında bile halkımızın bu özverisi, AK Parti ile bütünleşmesi bu işin nerede olduğunu çok açık, net ortaya koyuyor'' dedi. Açılan okulların, hastanelerin, öğrenci yurtlarının farklılık ve zenginlik getirdiğini kaydeden Erdoğan, halkın da partiyle bütünleştiğini ve bütünleşmeye devam edeceğini söyledi.
''Bugün AK Parti camiası için son derece anlamlı bir gün. 8 yıl önce bugün, 14 Ağustos 2001'de partimizin kuruluş dilekçesini verdik ve kutlu yolculuğumuza resmi olarak o gün çıktık'' diyen Erdoğan, partinin kuruluşunda ve sonraki süreçte emeği geçenleri kutlayarak, emek, katkı ve desteklerinden dolayı şükranları sundu. Erdoğan, 8 yıl içinde hayatını kaybedenleri de sevgi, saygı ve minnetle yad ettiğini söyleyerek, Allah'tan rahmet diledi.
''Samimi duygular ve halis bir niyetle yola çıktıklarını'' belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''(Türkiye'nin sorunları çözümsüz değil) diyerek yola çıktık. (Yıllardır Türkiye'nin gündemindeki sorunları çözmek imkansız değil) diyerek yola çıktık. (Yeter, söz de karar da milletindir) diyerek yola çıktık. Milletimizin desteğini, hayır dualarını ardımıza alarak yola çıktık. Çok şükür 8 yıl boyunca aziz milletimizin bize yüklemiş olduğu emaneti hakkıyla, layıkıyla taşıdık; taşımaya devam ediyoruz. Partimizi kurduktan yaklaşık 1 yıl sonra tek başımıza iktidara geldik. İktidarda bulunduğumuz 7 yıl boyunca da Türkiye'nin meselelerine kalıcı çözümler üretmenin gayreti içinde olduk.
Karşı karşıya olduğumuz ve milletimizin karşı karşıya olduğu bir çok kronik sorunları hal yoluna koyduk. Türkiye'ye ilkleri yaşattık, yeni rekorlarla tanıştırdık. (AK Parti'nin sahibi millettir) dedik. Anadolu'yu, Trakya'yı, 7 coğrafi bölgenin tamamını, 81 vilayetimizi, 892 ilçemizi, beldelerimizi, köylerimizi, 780 bin kilometre kare vatan topraklarını, 71 buçuk milyon vatandaşımızın her birini sevgi ve şefkatle kucakladık. Bu ilk harekettir. Bunu başardık. Ücra diye bir kavram tanımadık. Uzak kavramına lügatımızda yer yok dedik. Ülkenin her karış toprağına, her nerede yaşıyor olursa olsun her bir vatandaşına ulaşmanın gayreti içinde olduk.''
''TIPKI MENDERES, ÖZAL GİBİ...''
AK Parti'nin kurulmasıyla demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açıldığını söyleyen Erdoğan, ''Tıpkı rahmetli Adnan Menderes gibi, tıpkı rahmetli Turgut Özal gibi milletin bizzat sahiplendiği, milletin bizzat süreçlere katıldığı, egemenliği bizzat kendi eliyle kullanma imkanını bulduğu yeni ve daha ileri bir siyasal süreci başlattık'' dedi.
Erdoğan, şöyle konuştu:
''AK Parti'den sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Bundan sonra da o eski günlere, eski siyaset tarzına dönüş inşallah söz konusu olmayacaktır. AK Parti ile birlikte demokrasi güçlenmiş, millet egemenliği perçinlenmiş, siyasete dönük her türlü müdahale ve vesayet girişimi hukuk çerçevesinde bertaraf edilmiştir. AK Parti çetelerle, mafyayla, karanlık güç odaklarıyla kararlı bir mücadeleye başlamış, bu mücadeleden en küçük bir geri adım atmamış, gelecek nesillere de örnek teşkil edecek bir kararlılığı Türkiye'ye hakim kılmıştır.
8 yıl boyunca Türkiye'yi değiştirmek, Türkiye'nin çehresini değiştirmek, Türkiye'nin makus talihini yenmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok yoğun gayretler sarf ettik. Ama aynı zamanda 8 yıl boyunca Türkiye'yi geçmişteki o karanlık günlere geri götürmek, popülist siyaset günlerine dönmek, siyaseti kirletmek, lekelemek, millet egemenliğine gölge düşürmek isteyenlere karşı da aynı azim ve kararlılıkla mücadele ettik. Siyaset AK Parti ile birlikte yeniden güvenilir bir kurum haline geldi. Siyaset AK Parti ile birlikte yeniden temiz ve şeffaf bir boyut kazandı. İşte onun için AK Parti'nin demokrasi tarihimizde, siyaset tarihimizde ayrı bir yeri vardır, olacaktır.'' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi asla ve asla tartışma konusu yapmayız, yapmıyoruz. Bizim muhatabımız 71,5 milyon Türkiye vatandaşımızdır. Aziz milletimizden, aziz vatandaşlarımızdan başka muhatap tanımıyoruz'' dedi.
Erdoğan, AK Parti'nin 8. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla genel merkezde düzenlenen ''AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi farklı bir noktaya taşıdıklarını, Türkiye'yi bu seviyeye taşırken güçlerini milletten aldıklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan, milletin birliğinden, bütünlüğünden, istikrar ve huzur ortamından güçlerini aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
''Hafta başında grup konuşmamda ifade ettim. Türkiye yıllardır bilinen, konuşulan, üzerinde tartışılan, meselelerini bundan on yıl, yirmi yıl, otuz yıl önce çözmüş, çözebilmiş olsaydı bugün çok farklı bir yerde olacaktı. Türkiye, ayağına dolanan, pranga haline gelen sorunlarını yıllar önce hal yoluna koymuş olsaydı, bugün çok farklı bir ülke, çok daha gelişmiş bir ülke olacaktı. En önemlisi Türkiye, tam 25 yıldır nice canlara mal olan, nice ocaklara ateş düşüren, gencecik insanlarımızı bir canavar gibi, gencecik delikanlılarımızı bir canavar gibi yutan terör belasına bir çözüm üretebilseydi, kardeşliğimizi, dostuluğumuzu bozacak girişimlere karşı daha uyanık olsa, önlemlerini alabilseydi bugün çok çok ama çok farklı bir yerde olacaktı.''
Türkiye'nin enerjisini, kaynaklarını, birikimlerini bu meseleye harcadıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 25 yıl boyunca Türkiye'nin, hem milli bir mesele olarak hem de uluslararası bir mesele olarak, adına her ne denirse densin bu meseleye vaktini, enerjisini, kaynaklarını heba ettiğini söyledi.
''PARTİNİN PROGRAMINI OKUYUN''
''İşte şimdi diyoruz ki Türkiye bu meseleyle artık yüzleşmeli. Türkiye, bu meseleyi köklü bir biçimde çözüme kavuşturmalıdır'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Değerli arkadaşlarım, lütfen partimizin şu programını bir okuyun. Programda bu konuyla ilgili bölümü göreceksiniz. Bakınız biz partimizi kurarken bunu belirledik ve çözüm işaretlerini, sinyallerini orada verdik. Adına isterseniz Güneydoğu sorunu deyin, isterseniz Doğu sorunu deyin, isterseniz Kürt sorunu deyin, terör deyin ne derseniz deyin ama bu bir sorundur diye ta o zaman da koyduk. Bunun, bizim programın içinde yaklaşık bir buçuk sayfalık yeri var. Programlar nedir? Size çerçeveyi belirler. O çerçeveyi biz orada belirledik. 2005 Diyarbakır konuşmamızda genişleterek, orada bunun sinyallerini verdik. 'Türkiye önüne engel, ayağına pranga olan bu meseleden demokrasi, hukuk ve kardeşlik çerçevesini muhafaza ederek kurtulmalı. Geleceğe güvenle, umutla bakmalıdır' dedik. Partimizi kurduğumuz günden bugüne bu meseleye kafa yorduk. Bu noktada önemli adımlar attık. Demokratik açılımlar gerçekleştirdik. İnsan hakları noktasında önemli reformları hayata geçirdik. Şimdi artık 'bu meseleyi kökten çözmenin tam zamanıdır' diyoruz. Şimdi artık 'bu meseleden kurtulmanın zemini' diyoruz. Ülkemin her tarafında, her köşesinde, her kesiminde bu meseleyi artık uyanmamak üzere tarihe gömmek için tam bir irade ve istek olduğunu büyük bir memnuniyet içinde müşahede ediyoruz. Halkımızda bu talep var. Nerede olmadığını benim halkım çok iyi biliyor. Bu işin istismarını yapan, buradan nemalanmak isteyen veyahut da buradan AK Parti'yi vurabileceğini zannedenler bunu engellemek istiyor. Olay budur ama biz bunların hiçbirine aldırmayacağız. Biz bu işe inanıyoruz. Bedeli ne olursa olsun bu yolda, bu adımlarımızı attık, atıyoruz ve atacağız.''
''LİDERLERLE POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM''
Her türlü meselenin çözümünün, tamamen milli birlik ve bütünlük içerisinde gerçekleştirmek, ayırıcı değil birleştirici durumunda olunması gerektiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi asla ve asla tartışma konusu yapmayız, yapmıyoruz. Bizim muhatabımız 71,5 milyon Türkiye vatandaşımızdır. Aziz milletimizden, aziz vatandaşlarımızdan başka muhatap tanımıyoruz. Demokrasi ve hukuk devletinde milletin temsilcileri de bellidir ve bu temsilciler dışında herhangi bir temsil merci de tanımıyoruz. Bakınız bu süreçte hiçbir siyasi parti ile hiçbir parti lideriyle polemiğe de girmek istemiyorum. Böyle milli bir meseleyi, böyle siyaset üstü bir meseleyi günlük politikaya, siyasi çekişmelere alet etmek istemiyorum.'' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gazi Mustafa Kemal, Ankara'yı Kurtuluş Savaşı'nın karargahı, TBMM'nin mekanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti yaptı ama 'Ankara' ismini değiştirme gereği duymadı. Siz Gazi Mustafa Kemal'den daha fazla mı milliyetçisiniz?'' diye sordu.
Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kamuoyunda ''demokratik açılım'' olarak nitelenen çalışmalara değindi.
Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bu konuda ana muhalefet partisine, diğer muhalefet partilerine; parlamento içi, parlamento dışı yüzde 1'in üzerinde oy alan siyasi partilere mektup yazdığını anımsatarak şöyle konuştu:
''Mektup yazar, onlardan randevu talebinde bulunur da, daha bu randevunun içeriğinde ne var, ne yok bunu bilmeden, kalkar da ana muhalefet partisi 'ret' cevabı verirse, kalkıp da Bahçeli buna 'ret' cevabı verirse bunu neyle izah edeceğiz? Hani bunlar bu ülkede uzlaşmacıydı? Hani bunlar bu ülkenin çıkarları için olacak her meselede uzlaşmaya yakındı? Kabul et; otur, görüş, konuş da... Ondan sonra, de ki, 'böyle böyle biz bu şartlarda yokuz'... Ama bunu bile yapamadılar.
Bunların ne denli uzlaşmacı olduğu ortada. Ama bizim kapımız herkese açık; kim bizimle görüşmeyi isterse biz görüşmeyi isteriz, kabul ederiz. Ama içeriğini bildiğimiz bir konuda zaten biz bu konuyu biliyoruz, bunun için görüşülecek bir şey yok. Karşı talebimizi iletiriz, o zaman da gereğini yaparız. Ama varsa bu noktada hakikaten düzenlemeler, uygun yaklaşımlar, olumlu yaklaşımlar, kesinlikle biz de kabulleniriz. Otururuz, enine boyuna konuşuruz. MHP liderinin -bakın 'tabanı' demiyorum, Sayın lideri söylüyorum, Sayın Bahçeli'yi söylüyorum- tam bir panik ve hezeyan havasında. Haddi aşarak nezaket kurallarını hiçe sayarak, son derece çirkin üslupla -yardımcıları da dahil, istisnalar kaideyi bozmaz- bana ve partime yönelik, bakanıma yönelik pervasızca saldırmasını da ben milletimin takdirine bırakıyorum.''
''BİRKAÇ KİTAP OKUYUNUZ, TAVSİYE EDERİM''
''Şu kadarını da söylemek durumundayım, eğer böyle ciddi bir mesele hakkında konuşacaksanız Sayın Bahçeli, çok rica ediyorum, Türkiye'nin tarihi üzerine, bu toprakların uzak tarihi üzerine, lütfen birkaç kitap okuyunuz, tavsiye ederim'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Tarihin derinliklerinden bugünlere ulaşan böyle girift bir meseleyi gündelik bir dille, yarım yamalak bilgiyle gündeme taşıyarak hem Türkiye'ye haksızlık ediyor, hem de çözüm sürecine haksızlık ediyorsunuz. 'Norşin' kelimesini 'Potomya' kelimesini dilinize dolayarak, öyle basit ve ucuz bir muhalefet tarzına başvurarak kendinize de partinize de Türkiye'ye de haksızlık ediyorsunuz.
Kalkıp, Alpaslan 1071'de Malazgirt Ovası'nda kazandığı zaferle Anadolu'nun kapılarını açtı ama 'Malazgirt' ismine dokunmadı. Siz Alpaslan'dan daha mı milliyetçisiniz? Malazgirt Ermenice bir kelime. Rahmetli Ertuğrul Gazi, rahmetli Osman Gazi, 'Bilecik' ismine dokunmadı. Siz onlardan daha mı milliyetçisiniz? Bilecik, Bizans dönemindeki 'Belekoma' kelimesinden geliyor. Rahmetli Orhan Gazi, Bursa'yı fethetti, 'Bursa' ismine dokunmadı. Siz ondan daha mı milliyetçisiniz? Bursa, Yunanca 'Prusa' kelimesinden geliyor. Gazi Mustafa Kemal, Ankara'yı Kurtuluş Savaşı'nın karargahı, TBMM'nin mekanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti yaptı. Ama 'Ankara' ismini değiştirme gereği duymadı. Siz Gazi Mustafa Kemal'den daha fazla mı milliyetçisiniz? Ankara da kökeni itibarıyla Latince 'Ankira'dır. Bunu Sayın Bahçeli'nin sürece nasıl baktığını, nasıl değerlendirdiğini göstermek açısından sadece bir örnek olarak veriyorum.
Düşünülmeden, bir kitap, bir makale okunmadan, bir bilene sorulmadan, istişare edilmeden, bilgi eksikliğiyle yapılan aceleci yorumlar hiç kimseye hizmet etmez. Buradan bir kez daha söylüyorum, Sayın Bahçeli'ye, Sayın Baykal'a bir kez daha sesleniyorum; gelin kapılarınızı kapatmayın. Gelin bu sürecin dışında kalmayın, siz de katkınızı verin, siz de yapıcı önerilerinizi sunun. Bu meselede mutabakat olmayacaksa, hangi meselede mutabakat olacak? Bu meselede uzlaşmayacağız da hangi meselede uzlaşacağız? Bu konuya da katkınız olmayacaksa hangi meseleye katkınız olacak? Eğer slogan atılarak bu mesele çözülebilseydi, bugüne kadar zaten çoktan çözülmüş olurdu.''
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedefimiz dördüncü nesil. Yani 4G. Bunu da inşallah Türkiye'ye biz kazandıracağız'' dedi.
Erdoğan, AK Parti'nin 8. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, siyaset kurumunun AK Parti ile birlikte yeniden güvenilir bir kurum haline geldiğini, temiz ve şeffaf bir boyut kazandığını söyledi.
''3 Kasım 2002 seçimlerinde kifayetsizler yönetimden uzaklaştırıldı'' diyen Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'ye yeni bir rota çizdiğini ifade etti. Erdoğan, ''Ancak bu rotayı millet çizdi, egemen güçler değil. Bunun için bu hareket önem arz ediyor. İşte o rota AK Parti'nin de rotasıdır'' dedi.
Bu rotanın milletin hedeflerini ve beklentilerini hedef alarak çizildiğini vurgulayan Erdoğan, parti olarak bu rotadan sapmadıklarını, milletin işaret ettiği istikametten hiç ayrılmadıklarını dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''AK Parti hükümetleri, değişimin güzergahını cesaret ve kararlılıkla belirlemiş, Türkiye'nin kaynaklarını doğru yönetmiş, suistimale ve popülizme yüz vermemiş ve en önemlisi de demokrasiye, milli iradeye sadakatini bir an bile yitirmemiştir. Geçen 8 yıllık zamanın tek bir anında bile milletimizin sesine sağır kalmamaya gayret ettik. Milletimizin beklentilerine yabancı olmadık. Milletimiz de bizim samimiyetimize, dirayetimize ve liyakatimize inandı, bize güvendi, 4 seçimde de bize büyük destek verdi. Zorluklarla, engellerle karşılaştık ama asla yılmadık ve yorulmadık. Kazandıklarımız bizi şımartmadı. Bulunduğumuz makamları tapulu makamlarımız olarak görmedik. Bugün yine söylüyorum, sakın görmeyin.
Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda her günün, her saatin, her anın muhasebesini yapmayı ihmal etmedik. Milletimizin uzağında kalamayız, kalmadık. Her zaman onların arasında olmaya devam ettik ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bakıyorsunuz vatandaşınıza bir Başbakan olarak çok yakın durursanız, o esnada olur ya bir yanlışlık olursa hemen ertesi gün 'bir başbakan böyle mi korunur?' derler. Başlıklar böyle atılır. Tam aksi olduğunda da 'bu koruma çemberleri nedir?' diye yazmaya başlarlar. Anlamak mümkün değil. Onun için biz milletimiz hangi dilden anlıyorsa aynı dille yolumuza devam edeceğiz. O sıcaklık bir başkadır. Kim ne derse desin. Gelecekse de oradan gelsin. Çünkü biz onlarla da birlikte olduğumuz sürece, beraber olduğumuz sürece durum çok daha farklı olacaktır. Buna devam edeceğiz. Onların yüzüne, gözlerinin içine baktığımız kadar, vicdan aynamızda gönül rahatlığıyla kendi yüzümüze baktık ve bakıyoruz. Şükürler olsun sandık ortaya her konulduğunda da milletin terazisinde doğrularımız ağır bastı. Her siyasi yarıştan onun için alnımızın akıyla çıktık.''
''RİZE'YE HAVAALANI YOK''
Türkiye'nin geleceğinden en ufak bir şüphesi olmadığını belirten Erdoğan, umutsuzluğa ve kararsızlığa zerre kadar prim vermeyen, Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan bir kadro olduklarını söyledi.
AK Parti hükümetlerinin neler yaptığını uzun uzun anlatmayacağını kaydeden Erdoğan, ana başlıklar halinde icraatlardan örnekler verdi.
AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanlığının 7 yıllık icraata ilişkin bir tanıtım filmi hazırlayacağını da bildiren Başbakan Erdoğan, bu filmin başta parti teşkilatları olmak üzere ilgili yerlere CD olarak gönderileceğini ifade etti.
AK Parti hükümetinin popülist politikalar izlemediğini ve izlemeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Dün kendi memleketimde, Rize'ye havaalanının ne zaman yapılacağını sordular. Dedim ki 'Rize'ye havaalanı yok'. 'Olur mu böyle şey?' dediler. 'İstersen sizin kapının önüne yapalım' dedim. Bir tarafta Trabzon, bir tarafta Batum Havaalanı var. Ekonomide kaide şudur: Yatırım, rantabl olan araziye yapılır. Şu anda Rize'ye havaalanı yapılmaz. Bu haksızlık olur. Bizim milletimiz bu kadar lüks içinde yaşama hakkına sahip değildir. Batum orada, Trabzon burada, dolayısıyla havaalanı yok ama bizden önceki liderler bu tür konuşmaları yaparlar mıydı? Onlar 'yapacağız' derlerdi'' diye konuştu.
İletişimde 3G teknolojisinin 30 Temmuz 2009 tarihinde hizmete başladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''hedefimiz dördüncü nesil, yani 4G. Bunu da inşallah Türkiye'ye biz kazandıracağız'' dedi.
Önümüzdeki günlerde TÜRKSAT 4A uydusunun siparişinin verileceğini belirten Erdoğan, ''2015 yılında yüzde yüz yerli imalat olacak uydumuzun yapım çalışmalarına başladık'' diye konuştu.