Fenerbahçe-Shakthar Donestk maçında medyaya yönelik saldırıların ardından, ikinci yarıda taraftarların sahaya girmesiyle karşılaşmanın yarıda kalması üzerine
TFF'nin hakem raporuna göre inceleme yapacağı, saha olayları sebebiyle Saracoğlu Stadı'nın iki resmi maç kapanabileceği iddia edildi. Çarşamba gecesi Kadıköy'de yaşananlar akıllara
"Olaylar organize miydi?" sorusunu getirdi. İşte bu şüpheyi uyandıran gelişmeler:
1- Taraftar niye sahaya indi, nasıl galeyana geldi? Herkes Fenerbahçe camiasının büyüklüğünü göstermeye, kenetlenmeye yönelik tavır sergilenmesini beklerken, özellikle statta oluş(turul)an atmosfer ve gün içindeki gelişmelerle insanlar adeta çileden çıktı.
Önce 15:00 sularında yönetimin Türkiye Futbol Federasyonu'nu topa tutan açıklaması geldi. Ardından 17:00'de Başkan Aziz Yıldırım'ın veda mesajı yayımlandı. Maça gelen taraftarlar bu atmosferde iyice gerildi.
2- Maçtan bir gün önce Fenerbahçeli bazı yöneticilerin bazı taraftar gruplarıyla biraraya geldiği iddia edildi.
Toplantının amacı yapılacak protestoları şekillendirmekti. Aynı iddiaya göre hedefte sadece bir gazete vardı ama protestolar başlayınca zaten gergin olan tribünler bütün medyayı hedef aldı.
3- 19:30 civarında Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerini doldurmaya başlayan taraftarlar, Aykut Kocaman ve takımı bağırlarına basarken kontrollülerdi. Saat 20:40'a kadar da böyle gelindi.
Bu sırada Fenerium üst sağ tribününden bir grup basın tribününe dönerek Habertürk'ü protestoya başladı. Aynı anda stat hoparlörlerinden bir şarkının "Ne habersin, ne Türk'sün" mısrası nakarat haline getirilerek üst üste yayınlandı. Bu tablo olayların fitilini ateşledi. Bütün tribünlerden medyaya protesto başladı. Basın tribünü boşaltılana kadar burada, sonra da saha içinde foto muhabirlerine yönelik saldırılar yaşandı.
4- İkinci yarıda taraftarların sahaya girişi öncesinde küçük bir grubun olayları başlattığı gözlendi.
Bu gruptaki bazı simaların Topuk Yaylası'nda gazetecilere saldıran, Beşiktaş DGM, Haseki ve Şişli Etfal Hastaneleri ile Metris'in önündeki gösterilerle, Kadıköy'deki yürüyüşün baş aktörleri arasında oldukları öne sürüldü. Maçta yaşananlarla ilgili olarak idari soruşturma açıldı. İstanbul Emniyeti de, Topuk Yaylası, Metris, Haseki ve Beşiktaş'taki görüntülerle statta sahaya girenlerin ve olayları kışkırtanların görüntülerini kimlik tespiti için incelemeye başladı.