Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yöneltilen en önemli suçlamalardan biri olan dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i hakem atamalarında etkilediği iddiasıydı. Yıldırım'ın avukatları bu iddiayı çürütmek için ilginç bir yöntem buldu
. İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi'ne istatistiki bir rapor hazırlaması için başvuruda bulunuldu. Fakültenin de bunun için Matematik Mühendisliği Bölümü'nde görevlendirdiği yetkililer son 17 yılı kapsayan ayrıntılı bir rapor hazırladılar. Rapora göre büyük kulüpler arasında en az penaltı kazanan takımın Fenerbahçe olduğu ortaya çıkarıldı. Raporun sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi: "Penaltı ile gol sayısı arasındaki ilişki güçlü bir lineer koreleasyon oluşturur.
GAZİANTEP'İN DE GERİSİNDE
Son 10 yılda en çok gol atan takım açık arayla Fenerbahçe'dir.
Matematiksel hesaplanan PPİ değerlerine göre Fenerbahçe'nin son 10 yılda en çok penaltı kazanan takım olması gerekir. Ama Fenerbahçe son 10 yılda en az penaltı kazanmış büyük kulüptür. Fenerbahçe lehte penaltı adedinde ilk dörde girememiş ve Gaziantep'in bile altında kalmıştır. Penaltı kararlarında hatalar net toplamda ciddi bir aleyhte durum oluşturur
RAPOR YARGITAY'A SUNULACAK
Son 15 sezondaki verilere göre bu durumun yüzde 97 olasılıkla tesadüfi olmadığı da hesaplanmıştır". İstanbul Teknik Üniversitesi'nin bu raporu şike davasında suçlu bulunan Aziz Yıldırım'ın Yargıtay'a yaptığı itiraz görüşülürken mahkeme heyetine sunulacak.