Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden biri olan 19 yaşındaki Muharrem Çiçek, memleketi Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde toprağa verildi. Anne Naime Çiçek, cenazenin toprağa verilmesini ardından defnedilen kişinin oğlu olmadığını iddia edip, savcılığa başvurup, yanlışlığın düzeltilmesini isteyeceğini söyledi.
Asker gittiğinde ailesine yük olmamak için 7 aydır Soma'daki facianın yaşandığı madende çalışan muharrem çiçek'in cenazesi, Akhisar Devlet Hastanesi'ndeki DNA testinin ardından memleketi İvrindi'ye getirildi. Çiçek için bugün öğlen Çiçekli Mahallesi Camisi"nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İvrindi Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyraz, AK Parti Balıkesir Milletvekil Ali Aydınlıoğlu, vatandaşlar ve madenciler katıldı. Kılınan namazın ardından Çiçek'in omuzlarda taşınan cenazesi Çiçekli Mahallesi Mezarlığı'nda götürülüp, toprağa verildi.
ADABA AYKIRI OLMASIN DİYE SUSTUM AMA...
Cenazenin toprağa verilmesini ardından anne 60 yaşındaki Naime Çiçek, toprağa verdikleri cenazenini oğluna ait olmadığını iddia etti. Cenaze toprağa verilirken ortamın adabına aykırı hareket etmemek için sustuğunu belirten Çiçek, "Oğlumun cenazesini ne ben ne de eşim teşhis etti. Köylüler, morgda cenazeyi teşhis edip getirdiler. Anlattıklarına göre gögüs ve sırtında kıllar varmış. Benim oğlumun vücudunda hiç kıl yoktu. Defnedilen cenazenin oğluma ait olmadığını düşünüyorum. Savcılığa başvurup, hatanın düzeltilmesini isteyeceğiz" dedi.
Anne Çiçek, oğlunun bu ay maaşını alıp, madendeki işi bırakarak Konya'daki teyzesinin yanına gitmeyi planladığını da anlattı.