Olayda yaşamını yitiren 301 işçi arasında yer alan, Balıkesir'in İvrindi ilçesinden Çiçekli, soyadıyla aynı isimdeki mahallede dün toprağa verildi. Yoksul bir ailenin iki çocuğundan biri olan Çiçekli, 18 yaşını doldurmasının ardından ailenin tüm yükünü omuzlamaya çalıştı. Oldukça eski bir evde yaşam süren anne ve babası ile 16 yaşındaki kardeşine bakabilmek, özellikle de askerdeki harcamalarını karşılayacak parayı biriktirmek için 6 ay önce kömür ocağında çalışmaya başladı.
Genç yaşta oğlunu toprağa veren anne Naime Çiçekli, oğlunun 18 yaşını doldurduktan sonra madende çalışmaya başladığını belirterek, "6 ay oldu. Ayda bin 200 lira para kazanıyordu. Acımız çok büyük" dedi.
Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan teyzesi Yasemin Tekeli ise bölgede gelir getirecek bir iş olmadığını, yeğeninin zorunlu olarak madende işe girdiğini vurgulayarak, "Olayın yaşandığı gün, kazadan iki saat önce benimle konuştu. 'Ne yapıyorsun?' diye sordum. 'Yemek yedim. Bir hafta sonra maaşımı alıp senin yanına geleceğim, bir daha madene gelmeyeceğim artık' dedi. O konuşma son oldu. Son maaşını alamadı" diye konuştu.
Aynı mahalleden mesai arkadaşı ve amcasının oğlu Ercan Çiçekli, olayın yaşandığı anda beraber olduklarını belirterek, olaydan kısa süre içinde her yeri duman sardığını ve birbirlerini kaybettiklerini anlattı. Ercan Çiçekli, yüzlerce arkadaşıyla amcasının oğlunu da kaybettiğini, halen yaşadıklarını unutamadığını ifade ederek, Muharrem Çiçekli'nin cesedinin, çıkıştan 3-4 kilometre içeride bulunduğunu, son çıkarılanlardan olduğunu kaydetti.