NECMETTİN ERBAKAN: 28 Şubat 1997'deki MGK bildirisinin hedef aldığı Erbakan, dün hayatını kaybettiğinde Saadet Partisi'nin genel başkanıydı.
ABDULLAH GÜL: Dönemin Devlet Bakanı Abdullah Gül, 58. hükümette Başbakan, 59. hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 28 Ağustos 2007'de ise 11. Cumhurbaşkanı oldu.
TAYYİP ERDOĞAN: 1997'de İstanbul Belediye Başkanlığı düşürüldü. Bir şiir nedeniyle mahkûm oldu. 2001'de AK Parti kurucuları arasında yer aldı. AK Parti, 3 Kasım 2002'de iktidara gelirken Erdoğan siyaset yasağı nedeniyle seçime giremedi. Daha sonra önce seçildi ve 59'uncu hükümetin başbakanı oldu. Halen 60. dönem başbakanı.
İSMAİL HAKKI KARADAYI: Dönemin Genelkurmay Başkanı'ydı. 30 Ağustos 1998'de yaş haddinden emekli oldu.
ÇEVİK BİR: MGK bildirisi yayımlandığında Genelkurmay 2. Başkanı'ydı. 1999'da 1. Ordu Komutanlığı'ndan emekli oldu. 'Batı Çalışma Grubu'nun kurucularından olduğu ortaya çıktı.
EROL ÖZKASNAK: O dönem, Genelkurmay Genel Sekreteri'ydi. Brifingleri yönetti. Ağustos 2000'de emekli oldu. "Post-modern darbe" teriminin sahibi.
VURAL SAVAŞ: Dönemin Yargıtay Başsavcısı'ydı. RP'ye açtığı davada 'Batı Çalışma Grubu'na ait belgeleri kullandı. 2001'de emekli olduktan sonra Aydınlık'ta yazdı. DSP'ye girdi. 2003'te istifa etti.
ŞENER ERUYGUR, HURŞİT TOLON: O dönem korgeneral olan Şener Eruygur, Ergenekon davası sanığı oldu. 2005'te emekli olan Orgeneral Hurşit Tolon, Ergenekon'dan tutuklandı. Ardından tahliye edildi. Tutuksuz yargılanıyor.
MESUT YILMAZ: MGK'nın 28 Şubat kararlarını uygulayan ANAYOL- D hükümetinin Başbakanı Mesut Yılmaz, 14 yıl sonra, "Başta Erbakan olmak üzere hükümet bu kararlara karşı dik durabilseydi, asker daha ileriye gidemezdi" dedi.