OTLU MÜCVER MALZEMELERİ:
200'er gram arapsaçı (rezene), hindiba ve ebegümeci
8'er dal maydanoz, dereotu ve nane
3 dal fesleğen, 3-4 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, 3 diş sarmısak
1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un
1 paket bayat tost ekmeği
Tuz, karabiber
Servis için: Süzme yoğurt, kırmızı biber
Kızartmak için: Sıvıyağ
OTLU MÜCVER YAPILIŞI:
Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarmısağı rengi dönene dek kavurun. Daha sonra geniş bir kaba aktarın. Tüm otları ve taze soğanı ince kıyıp soğana katın. Üzerine yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak ve yassı şekil verin. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip, rondodan geçirin. Daha sonra süzgeçten geçirerek eleyin. Hazırladığınız mücverleri, elekten geçirdiğiniz ekmeğe bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
Süzme yoğurt ve kıyılmış biber eşliğinde servis edin.