Her sofrada kahvaltıda eksik edilmeyen yumurta en çok tüketilen besinlerden birisidir. Yumurtanın saymakla bitmeyecek birçok faydası vardır. Birçok tatlı yapımında da kullanılır. Peki yumurta nasıl yapılır? Hangi çeşit yumurtalar vardır?
2 kişilik;
3 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe göre (sucuk, kıyma)
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz. Kıyma ekleyecek olursanız öncelikle kıymaları kavurunuz. Yine aynı şekilde sucuklu yapmak istiyorsanız sucukları pişiriniz. Daha sonra yumurtaları kırınız. Kısık ateşte kıvamı oluşuncaya kadar bekleyiniz. Yumurtanız hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun…