Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Buyur buradan yak

Bıçakçı, Mehmet Ali Yılmaz'a karşı 109'a 83 üstünlük sağladı. Ama MHK'yi, Haluk Ulusoy'a yakınlığı ile bilinen Çelik aldı. Türk futbolu yeni dönemde büyük tartışmalara gebe

Türk futbolu adına tarihi bir seçim daha geride kaldı ve Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Avukat Dr. Levent Bıçakçı oldu. Dün yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlık için iki aday yarıştı. Divan başkanlığını Celal Doğan'ın yaptığı toplantıda, bu kongrede adaylıktan çekilen eski başkan Haluk Ulusoy, adaylar Levent Bıçakçı, Mehmet Ali Yılmaz ile UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik birer konuşma yaptı. Ardından başkanlık seçimine geçildi ve Bıçakçı 192 delegenin 109'unun oyunu alarak futbolun yeni patronu oldu. Mehmet Ali Yılmaz ise 83 oyda kaldı.

Son dakika adayı
Başkanlık seçiminin ardından yönetim kurulu listeleri ve yeni yasa ile uygulamasına ilk kez bu kongrede başlanan Tahkim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Tahkim ve Denetleme Kurulları, Bıçakçı'nın desteklediği listelerden oluştu. Ancak MHK'de büyük bir şok yaşandı. Önceki akşam ani bir kararla liste hazırlayıp seçime giren ve Haluk Ulusoy'a yakınlığı ile bilinen Sabri Çelik'in listesi, 83 oy alarak seçimi kazandı. Bu seçimin kaderini ise Kemal Ulusu belirledi.

Ulusu oyları böldü
Çelik, Mehmet Ali Yılmaz gibi 83 oy alırken, Kemal Ulusu'nun listesine 55 oy çıktı. Levent Bıçakçı'nın istediği Oğuz Sarvan başkanlığındaki listeye ise sadece 47 oy çıktı. Durum böyle olunca da adaylıktan çekilen ve dün de bir veda konuşması yapan Haluk Ulusoy'un gölgesi, federasyonun üzerinde kaldı. Şimdi önümüzdeki sezon, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile özerk bir yapı haline gelen Merkez Hakem Kurulu arasında büyük tartışmalara gebe. Ve yeni yasa ile getirilen kurallara göre, yönetimin MHK üzerinde yaptırım gücü yok.

Bülent Yavuz'la yemeğe
Sabri Çelik, bir önceki dönemde MHK'de Bülent Yavuz'un ardından ikinci adamdı. Dünkü genel kurul toplantısından hemen sonra Çelik, Yavuz ve Hilmi Ok'un birlikte yemeğe gittikleri ve durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi. Hatta Bülent Yavuz'a yeni dönemde Eğitim Planlama Araştırma Kurulu'nda bir görev verileceği de ortaya atılan iddialar arasında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA