İstanbul Silivri açıklarında geçtiğimiz hafta olan 5.8 şiddetinde depremin akabinde artçı sarsıntıların ardı arkası kesilmiyor. Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, İstanbul'da gece 01.30 sularında 1.5 şiddetinde bir deprem daha oldu. Kandilli, depremin derinliğini 15.7 km olarak duyururken, artçı sarsıntılar da 400'ü aşmış oldu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verilerine göre son depremler listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Bilindiği üzere, Kandilli Rasathanesi tarafından geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, son yirmi yılda 5.8 şiddetindeki depreme benzer bir deprem olmadığı belirtilmişti. O tarihten bu yana yaşanan artçı sarsıntılar vatandaşlarda tedirginlik yaratırken son depremler listesi ile güncel bilgilere ulaşmak oldukça önem arz ediyor.
İşte, bugün yaşanan son depremler;
KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN SON AÇIKLAMALAR
(2 EKİM)
01.36
SİLİVRİ AÇIKLARI-İSTANBUL 1.5 ŞİDDETİNDE
(1 EKİM)
10.50
SİLİVRİ AÇIKLARI-İSTANBUL 1.7 ŞİDDETİNDE
09.50
SAROS KÖRFEZİ - 1.8 ŞİDDETİNDE
09.36
ÇAMKÖY-MİLAS (MUĞLA) 1.8 ŞİDDETİNDE
07.32
SİLİVRİ AÇIKLARI-İSTANBUL 2.1. ŞİDDETİNDE
07.32
SİLİVRİ AÇIKLARI-İSTANBUL 2.1. ŞİDDETİNDE
06.43
AKKÖY AÇIKLARI-AYDIN 2.3 ŞİDDETİNDE
KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ
AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ
BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİN ŞİDDETİ İLE SANİYESİNİ AÇIKLADI! ÜNLÜ UZMANDAN KORKUTAN DEPREM UYARISI
Geçtiğimiz hafta Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul'un her iki yakasında da hissedilen depremin yankıları sürüyor. Uzmanlar tarafından konuya yönelik görüşler aktarılırken Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den de önemli bir son dakika açıklaması yapıldı. Büyük Marmara Depremi hakkında konuşan Görür, beklenen depremin şiddetini ve ne kadar süreceğini açıkladı.
İstanbul'da 24 Eylül'de meydana gelen 4.6'lık depremden sonra durumun daha da ciddileştiğini söyleyen Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5.8'lik depremin ardından şöyle konuştu:
"1999-2014 seneleri arasında bütün Marmara araştırmalarının başındaydım. Elimizde Marmara'nın fayları mevcut. Hangi fayın kilitlenmiş yani enerji biriktirmekte olduğunu biliyorduk. O fay da 4.6'lık depremin olduğu yer ile Çekmece Gölleri arasında uzanan 70-75 km'lik faydı. O kol suskundu ve enerji biriktiriyordu. Fayın en batı ucunda olunca deprem sıkıntı yarattı. Deprem küçük bile olsa o fay zaten gerilmekteydi. Oradaki dinamik dengeyi etkileyeceği ve daha fazla bir yük bindireceğini düşündüğüm için 'Sıkıntılı' dedim. İki gün sonra 5.8, aynı noktaya yakın ve aynı fayın üzerinde meydana geldi. Bu iki deprem de kırılmasını beklediğimiz fayın üzerinde olduğu için faya ekstra bir yük bindirdi. Onun için ikinci deprem olunca İstanbul'daki sıkıntı daha da arttı.