
Samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’in ailesinden duruşma sonrası açıklama | Video
Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’in yolda yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülmesine ilişkin davanın ilk celsesi görüldü. Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Başak Cengiz’in annesi, “Mimar Başak Cengiz Türkiye’nin evladı. İlk günden beri adalete inanıyorum. Ben acının, sabrın, özlemin çok ağır olduğu bir imtihandayım. İçimdeki yangını söndürmek için tutun ellerimden” dedi.
"'CANIM BÖYLE İSTİYOR' DİYEREK CAN ALMASI ELBET KARŞILIĞINI BULACAK"
Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, "Mimar Başak Cengiz Türkiye'nin evladı. Türkiye adaletine inanıyorum ilk günden beri. Ben acının, sabrın, özlemin çok ağır olduğu bir imtihandayım. Suçluya nasıl 'dur' denileceğini, suçsuz Başak Cengiz'i nasıl savunacaklarını vatanlarına gösterecekler. Dünyayı inletecekler, vatanları onları ayakta alkışlayacak. Zalim, Başak Cengiz suçsuzken bu cezayı ona layık gördü. Peki kendisi suçlu, cezası ne olmalı? Vicdanı olan insanlara sesleniyorum. Türkiye'de vicdanı olan insanlar çok. Başak'ın kanı yerde kalmayacak. 'Canım böyle istiyor' diyerek can alması elbet karşılığını bulacak" dedi.
"İÇİMDEKİ YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN TUTUN ELLERİMDEN"
Acılı anne, "Başak Cengiz Türkiye'nin evladı oldu. Ben taş değilim, yavrumu süzgeç yapmış. Bunun cezası çok ağır olmalı. Başak, yavrum, meleğim sen rahat uyu. Senin bayrağını havada taşıyacağım, kanımın son damlasına kadar. İnanın, yavrumun kılıçtan korktuğunun, ailesinin yüreğine düşen ateşin, sevdiklerinin tek bir damla gözyaşının hiçbir şey karşılığı olamaz. Yavrum Allah'ın rahmetine kavuştu. Başak Cengiz Türkiye'yi öyle bir temsil edecek, başka hiçbir kadına zarar verilmeyecek. Sanık, kadın olduğu için seçtiğini beyan etmiş. Kılıç almış. Bu plan değil de nedir? Burası yangın yeri. Bu yangını söndürmek için tutun ellerimden" diye konuştu.
"BAŞAK, TÜM TÜRKİYE'NİN KIZI OLDU"
Başak Cengiz'in ağabeyi Fatih Cengiz ise, "Annemin şuandaki duygusallığının sebebi birinci duruşmada, daha önce annemin görmediği ve bilmediği bazı detaylar vardı. Bu detaylarla ilgili görüntüler, iddianame vs. okundu ve gördü o yüzden çok duygusal. Herkesten Allah razı olsun. Başak tüm Türkiye'nin kızı oldu, herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Sıradaki
OTOMATİK OYNAT

İnşaat alanındaki 15 metrelik çukura düşen köpek böyle kurtarıldı | Video
13.03.2025 | 15:48

Sinoplu balıkçılar yunusları özgürlüklerine kavuşturdu | Video
13.03.2025 | 14:40

D-100’e çıkan tosun ortalığı birbirine kattı | Video
13.03.2025 | 14:40

D-100’e çıkan tosun ortalığı birbirine kattı! O anlar kamerada | Video
13.03.2025 | 14:13

Horoz dövüştürenlere baskın: 14 şahıs yakalandı | Video
13.03.2025 | 12:52

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Hasan Heybetli cezaevinde ölü bulundu | Video
13.03.2025 | 12:11

"Talebimiz yok" dediler, dolandırıcı çıktılar | Video
13.03.2025 | 12:11

17 yaşındaki sürücü, ilkokul öğrencisini böyle ölüme götürmüş | Video
13.03.2025 | 12:11

Metroda tartıştığı kişiye tekme atıp küfür etti | Video
13.03.2025 | 12:10