Madende limanda üretimde 5G şebekesinin aklı var
5G şebesinin öncelikle kurumsal uygulamalarda daha az enerji tüketmek için de hayata geçiyor. Huawei’nin geliştirdiği 5G şebekesi uygulamalarında üretim şirketleri hatayı azaltmak, madenlerde ve limanlarda tüm araçlar otonom olarak kullanılıyor. Sabah Gazetesi Teknoloji Yazarı Timur Sırt Barcelona WMC'de teknolojik yenilikleri inceledi...
Şantiyelerde, madenlerde, üretimde ve limanlarda 5G şebekesinin kullanımı yaygınlaşıyor. Kuruma özel ağ uygulamaları sayesinde 5G önemli uygulama alanı buluyor. Mobil Dünya Kongresi'nde Huawei kurumsal uygulamalarda 5G şebekesinin nasıl kullanıldığının örneklerini verdi. Beyazeşya üreticisinin fabrikada tüm ürünleri kalite kontrolden geçirmek için 5G şebesi ve yapay zeka yazılımını kullanıyor. Madenlerde ve Limanlarda ise kazı yapan kepçelerden, vinçlere, tır ve kamyonlarda sürücüsüz araç kullanımı mümkün hale geliyor. Bu sayede 5G şebekesi ve yapay zeka çözümleri sayesinde, hatasız, vardiyasız, kötü hava koşullarında bile çalışmak mümkün oluyor. Pandemiyle birlikte artan tedarik zincirindeki sorunlar ortadan kalkabiliyor.
ÇEVRECİ ÇÖZÜMLER
5G'nin iş dünyasındaki başarılı örnekleri, çevreci teknolojiler, bağlantı teknolojileri, yeni nesil büyüme için bilgi teknolojileri ve topluma yönelik katkılar, bu iş planının ana başlıklarını oluşturuyor. Huawei, Mobil Dünya Kongresi'nde kurduğu özel bir deneyim alanında, DigiTelligent Ormanı'nı modelleyerek, BT endüstrisine yönelik çevreci teknoloji çözümlerini sergiledi. Gigabit hızında mobil ağlar, hızlandırılmış bulut ağ sistemleri, tamamen optik ve hedef odaklı ağlar, dijital ve akıllı İşletme dönüşümü örnekleri ve çevreci teknoloji çözümleri, Huawei'in özel olarak tasarlanan deneyim alanında, katılımcılarla buluştu. Huawei bu deneyim alanında, müşterileri için değer yaratan ve sosyal sorumluluklarının bilincinde bir şirket olarak, inovasyon odaklı yaklaşımını da ortaya koydu.
DAHA ÇOK VERİ DAHA EZ ENERJİ
Huawei mobil operatörlerin yeşil teknolojiler özelindeki gelişim stratejilerini de destekliyor. Huawei, "daha fazla BİT, daha az WATT" yaklaşımıyla; yeşil baz istasyonları, yeşil ağ sistemleri ve yeşil operasyonlar da dahil olmak üzere, tüm çevreci çözümleriyle, mobil operatörlerin ağ kapasitelerini artırmalarına ve BİT başına enerji tüketimini azaltmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.
Huawei, kolayca hayata geçirilebilecek çevreci ve akıllı bir bilgi teknolojileri altyapısı oluşturmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki mobil operatörler ve iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Bağımsız değerlendirme sonuçları, Huawei ağlarının; İsviçre, Almanya, Finlandiya, Hollanda, Güney Kore ve Suudi Arabistan'ın da yer aldığı 13 ülkedeki kullanıcılar için en iyi 5G deneyimini sağladığını gösteriyor.
Huawei, farklı sektörlerden mobil operatörler ve diğer şirketlerle, endüstriyel 5G uygulamaları için şimdiden 3 binden fazla sözleşme imzaladı ve bu alanda önemli bir deneyim elde etti. Huawei ayrıca, özel 5G hatları, akıllı bulut ağları, veri merkezleri ve bulutu entegre eden yenilikçi XtoB çözümleriyle, mobil operatörlerin endüstriyel anlamda da yeni fırsatlar elde etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.