40 Ülkenin operasyonu Türkiye’den yönetilecek | Video
Yemeksepeti'nin teknoloji ekibi 40 ülkenin teknik altyapısının Türkiye’den yönetilmesini sağlayacak. Pandemi koşullarında ortaya çıkan tüm ihtiyaçlara deneyimli Türk mühendisleri çözüm bulacak.
Pandemi döneminde sağlık çalışanlarından sonra en çok dikkat sektörler[1]den biri elektronik ticaret. Elektronik ticaret girişimlerinin 3 - 4 yılda elde edecekleri ciroya ve kullanıcı sayısına pandemi döneminde ulaştığını söyleyebiliriz.
Uzun süre Türkiye'de girişim ekosisteminde başarılı satış anlaşmasıyla Delivery Hero ailesine katılan Yemeksepeti'nin, başarılı yöneticileri ve deneyimli mühendisleri şirketin küresel operasyonuna da destek olmaya başlayacak.
Yemeksepeti ve Delivery Hero Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi CTO'su Umut Gökbayrak ve Yemeksepeti Chief Product Officer'ı Nedim Nahmias şirketin yeni yapılanmayla birlikte üstlendikleri rolün detaylarını SABAH Gazetesi ile paylaştı.
DÜNYAYA ALTYAPI SUNUYORUZ
Delivery Hero'ya dahil oldukları günden bu yana her konuda amiral gemisi rolünü üstlendiklerinin altını çizen Umut Gökbayrak şu açıklamayı yaptı: "Grup bünyesindeki birçok şirketten çok daha tecrübeliyiz ve en iyi hizmet veren şirketler arasında yer alıyoruz. Geliştirdiğimiz Joker uygulaması ile 33 ülkede kullanılan inovatif çalışmanın da öncülüğünü yaptığımız süreçlerin içerisinde bulunduk. Global Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde geliştireceğimiz yazılımlar ve teknoloji alt[1]yapısı Delivery Hero'nun faaliyet gösterdiği 40 farklı ülkenin operasyonlarını besleyecek. Berlin ve Singapur'da bulunan teknoloji merkezleri gibi tüm dünyaya hizmet ve altyapı sunacağız."
HEDEF ÇALIŞANLARIN MUTLULUĞU
Daha iyi, hızlı ve kusursuz hizmet vermek için makine öğrenimi, akıllı otomasyon ve yapay zekâ gibi en son teknolojilerle de desteklenen projeler geliştireceklerinin altını çizen Umut Gökbayrak sözlerine şöyle devam etti:
"Çalışanlarımızın mutlu olması için uygulamalar geliştirirken, herkesin çalışmak istediği bir şirket olmak için de gerekli şartları oluşturmaya gayret ediyoruz ve büyüyoruz. Bu durum Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde de kesinlikle geçerli olacak. Bu merkezde herkesin çalışmak isteyeceği bir ortam ve imkanlar sunacağız. İlk olarak tüm Teknoloji ve İnovasyon Merkezi çalışanları global bir iş sürecinin parçası olacak. Türkiye'de yaptıkları iş 40 ülkede anlam kazanacak ve değer yaratacak. Aynı şekilde çalışanlar birçok ülkeden meslektaşı ile bağ kurup çalışma fırsatı yakalayacak. Bu tüm çalışanlar için çok önemli bir fırsat. Diğer yandan çalışanlar durmadan devam eden bir gelişimin de bir parçası olacak. Vereceğimiz mesleki eğitimler sayesinde alanlarında en yetkin kişiler olmaları adına elimizden geleni yapacağız. Bu da sağlayacağımız önemli fırsatlar arasında. Son olarak tüm çalışanlar için çok kapsamlı bir benefit paketi sunacağız. Burada tüm çalışanlarımızın maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar sağlayacağız"