Samsung'un geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Galaxy S10 serisi genel olarak beğenilmişti. Ailenin en büyüğü olan Galaxy S10+ inceleme konuğumuz olmuştu. Güney Koreli teknoloji devi şimdi seriye S10 Lite modelini ekledi. Hatırlarsanız S10 Lite resmiyete kavuşmadan önce ismi birçok dedikoduyla anılmıştı. Sonunda Samsung S10 Lite inceleme merkezimize geldi. Telefonu bir süredir kullanıyoruz. Cihazın ne gibi özellikler sunduğunu, performansını masaya yatırdık, detaylarına baktık. Lafı daha fazla uzatmadan incelememize geçelim.
Ağırlık: 186 g
Ekran: 6.7 inç Super AMOLED Plus, 1080x2400 çözünürlük
Çipset: Snapdragon 855
RAM: 8 GB
Hafıza: 128 GB (MicroSD kart desteği var)
Kamera: 48+12+5 MP ana kamera, 32 MP ön kamera
Pil: 4500 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C portu, FM radyo
İşletim sistemi: Android 10 + One UI 2.0
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Fiyat: 5.999 TL
İlk olarak tasarımdan başlıyoruz. S10 Lite, geçtiğimiz sene çıkan diğer modellerden biraz daha farklı tasarıma sahip. Ana kamera yatay değil, dik olarak sol köşede yer alıyor. Bununla birlikte kamera biraz çıkıntılı. bununla birlikte ön tarafta ise Note 10 tasarımının etkisi ortaya çıkıyor. Ön kamera gene ekran içinde ama üst kısımda ortada yer alıyor. S10 serisinde ön kamera sağ üst köşedeydi. Telefonun arkası cam kaplama değil, polikarbonat. Ancak cam gibi görünüyor ve gayet şık duruyor.
Klasik tasarım detaylarına geçtiğimiz zaman S10 Lite'ın sağ tarafında ses ve güç düğmeleri, sol tarafında sim kart çekmecesi, alt tarafında ise USB-C portu ve hoparlör yer alıyor. Cihaz çift sim kart ve microSD kart desteğine sahip. Ama melez bir sistem var, yani microSD kart yerine 2. sim kart takılabiliyor. Çift hat kullanırsanız microSD kartı çıkarmanız gerekir.
S10 serisine göre S10 Lite'taki diğer bir tasarım farkı kulaklık girişine sahip olmaması. Normalde S10 ailesinde 3.5 mm'lik jack girişi vardı. Keşke bu giriş hiç kaldırılmasaymış. Diğer yandan cihazda bir hoparlör var. Stereo değil. Bu yüzden iyi bir ses performansı bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır.
Telefonun kutusunda her iki tarafı da USB-C olan şarj kablosu ve buna uygun adaptör var. Eğer bilgisayarınızda USB-C girişi yoksa, telefonu orijinal kablosuyla bilgisayara bağlayamıyorsunuz. Tabii ki başka bir kablo ile bilgisayara bağlayabilirsiniz, keşke Samsung kutu içinde bir tane de dönüştürücü koysaymış. Bunun da eksikliği belli oluyor.
GALAXY S10 LITE EKRAN KONUSUNDA NASIL?
Samsung telefonlarda genel olarak ekran kaliteli olur ki, S10 Lite için de bu durum geçerli. Ekran paneli üreticisi de olan teknoloji devi, S10 Lite'ta 6.7 inç'lik Super AMOLED Plus ekran kullanmış. 1080 x 2400 piksel çözünürlükte olan bu ekranın piksel yoğunluğu da 394 ppi. Bu ekran HDR10+ desteğine sahip.
Telefonun ekranı açıkçası başarılı. Renkler ve kontrast gayet iyi. Ekran canlı renkler sunuyor. Diğer yandan parlaklık da yüksek. Güneş altında S10 Lite'ın ekranı görünüyor. Cihazı kullandığımız süre boyunca dokunmatiğinde de herhangi bir sorun yaşamadık.
KASANIN ALTINDA YATAN GÜÇ
Samsung Galaxy S10 Lite'ta Snapdragon 855 sistem yongası bulunuyor. Normalde Samsung'un Türkiye'de çıkan cihazlarında Exynos yongası olur (Samsung'un kendi sistem çipi), ancak S10 Lite'ta sadece Snapdragon 855 kullanılıyor. Telefonda 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı var.
S10 Lite akıcı performansa sahip. Rutin kullanımda sorun yaşamadık ve cihazdan memnun kaldık. Facebook, Instagram, YouTube, Chrome tarayıcısı vs... gibi klasik uygulamalar son derece hızlı şekilde açılıyor. Menü arası geçişler yağ gibi akıyor. Herhangi bir uygulamayı kapatmak ve ana ekrana geri dönüş de hızlı.
Artılar
+Başarılı ekran
+Yüksek performans
+Hızlı şarj
+Şık tasarım
Eksiler
-Suya ve toza dayanıklı değil
-Ses performansı
-3.5 mm kulaklık girişi yok