5000 mAh değerindeki piliyle ilgi çeken Samsung Galaxy M20 yeni inceleme konuğumuz oldu. Yüksek pili dışında telefonun performansı nasıl? Samsung'un tescilli PLS ekranı nasıl görüntü kalitesi sunuyor? Bu ve benzeri diğer tüm soruların cevaplarını incelememizde verdik.
Çentikli ekranlar en başta amiral gemisi telefonlarda yer alıyordu, ancak bu tasarım orta seviye hatta giriş seviyesi telefonlara da uygulanmaya başlandı. M20 bunun en güzel örneklerinden biri. Telefonda su damlası şeklinde çentiğe ve ince çerçeveye sahip ekran bulunuyor.
Plastik kasayla gelen cihazın tasarımı sade. Ancak bu sadeliğin sakın ucuz ve basit gibi olduğunu düşünmeyin. Tam tersine sadelik cihazın daha güzel görünmesini sağlamış. Yuvarlak olan kenar kısımlar telefonun ele oturmasını sağlıyor ve avuç içinde sağlam tutuş hissi veriyor. Bununla birlikte arka kısmın bolca parmak izi tuttuğunu da belirtelim.
Klasik tasarım detaylarına değinecek olursak, cihazın sağ tarafında ses kontrol ve güç düğmeleri, sol tarafında sim/microSD kart çekmecesi, alt kısımda USB-C portu, hoparlör ve kulaklık girişi var. Arka kısımda parmak izi okuyucu ve dikey olarak konumlandırılmış çift kamera bulunuyor.
SAMSUNG'UN EKRANI BAŞARILI MI?
Galaxy M20'de 6.3 inç'lik PLS TFT ekran var. Ekranın çözünürlüğü de 1080 x 2340. 409 ppi yoğunluğuna sahip. Gelelim şu ekran hakkındaki detaylara, PLS, Plane-to-Line Switching anlamına geliyor. Samsung, PLS ekranı, 2010 sonlarına doğru LG'nin IPS teknolojisine alternatif olarak tanıtmıştı. PLS'nin performansı ve özellikleri IPS'e benziyor.
Teknik özellikleri bir kenara atıp ekranın performansından bahsedersek, Samsung istediğini yapmış görünüyor. PLS ekranın renkleri zengin, parlaklık, kontrast gibi noktalarda başarılı. Güneş altında da ekran görünüyor ve geniş görüş açısı sunuyor. Açıkçası Galaxy M20 kendi segmenti için gayet iyi bir ekrana sahip. Dokunmatik performansında da sorun yaşamadık.
GALAXY M20'NİN KALBİNDE EXYNOS 7904 VAR
Telefonda 8 çekirdekli Exynos 7904 sistem çipi var. Detaya inecek olursak, bu çipin 2 çekirdeğini 1.8 GHz'de çalışan Cortex-A73, geri kalan 6 çekirdeğini 1.6 GHz hızına sahip Cortex-A53 oluşturuyor. M20'de 32
GB dahili depolama alanı ve 3 GB RAM yer alıyor.
Cihaz günlük kullanımda hızlı. Facebook, Instagram gibi sosyal medya uygulamaları ve diğer klasik uygulamaları hızlıca açıyor ve ana ekrana anında geri dönüş yapabiliyor. Telefonda PUBG, Marvel Şampiyonlar Turnuvası, Asphalt 9: Legends oynadık. Grafik ayarlarını biraz düşürdükten sonra bu oyunlar akıcı olarak oynanabiliyor. Oyunlarda normal derecede ısınma oluyor.
Telefon, AnTuTu'dan 108785 puan alırken, Geekbench'te tek çekirdekten 1315, çoklu çekirdekten de 4107 puan almayı başardı.
Performansla birlikte yazılım tarafına da değinelim. M20 kutudan Android 8.1 Oreo ve Experience 9.5 arayüzüyle çıkıyor. Telefonda Android 9 Pie işletim sisteminin olmasını tercih ederdik. Genel olarak telefonun arayüzü hızlı, kolay kullanım sunuyor. Yazılımsal sorun da yaşamadık.
Dolby Atmos desteği bulunan Galaxy M20'nin ses performansı iyi sayılır.