Yılın en dikkat çekici modellerinden bir tanesi olan Samsung Galaxy S7 edge, inceleme merkezimizin yeni konuğu oluyor.
Boyutlar: 150.9 x 72.6 x 7.7 mm
Ağırlık: 157 gram
Ekran: 5.5 inç, 1440 x 2560, Super AMOLED, Gorilla Glass 4 koruması
İşlemci: Octa-Core 2.3GHz + 1.6GHz
RAM: 4GB
Hafıza: 32GB + microSD desteği
GPU: Mali-T880
Kamera: 12MP Dual Pixel kamera + 5MP ön kamera
Pil: Çıkarılamaz 3600mAh (Hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliği)
Bağlantılar: A-GPS, GLONASS, BDS, microUSB v2.0, NFC, Bluetooth v4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct
İşletim sistemi: Android 6.0.1
Parmak izi okuyucu sensör: Var
Sim: Nano sim
Suya ve toza karşı dayanıklılık: IP68 sertifikası ile bir buçuk metre derinlikte yarım saat çalışabiliyor
Sar değeri: 0,264 W/kg (baş bölgesi), 0,507 W/kg (vücuda temas halinde)
Türkiye fiyatı: 3299 TL
S7 edge'te ise, yanlarda daha ince bir metal çerçeve bulunuyor. Hem ekran yan tarafa doğru kavisleniyor, hem de arka taraftaki cam tasarımın kavislendiğini görüyoruz. Böylece metal çerçeve, yanlarda tam ortada konumlandırılmış. Arka taraf da hafif kavisli olduğu için telefonun avuca oturma ihtimali S6 edge serisine kıyasla daha iyi gerçekleşiyor.
Ürünün ön alt kısımda konumlandırılan parmak izi okuyucu sensörlü home tuşu, sağ yan tarafta konumlandırılan güç tuşu, sol yan tarafta konumlandırıla ses tuşları, alt kısımdaki hoparlör ve üst kısımdaki sim girişi (artık microSD yuvası da var), S6 serisiyle hemen hemen aynı. Parmak izi okuyucu sensörün gayet iyi çalıştığını belirtelim. İğne yardımıyla üst kısımdaki hazneyi açtığımızda, karşımıza çıkan tepside nano sim kartın yanında bu kez microSD kart girişinin de olduğunu görüyoruz.
Samsung, yeni modellerinde USB Type-C'yi kullanmıyor. Gerekçe olarak ise, şu an kullandıkları teknolojinin zaten hızlı ve yaygın olmasını gösteriyor. Öte yandan, yakın zamanda Gear VR gibi ürünleri alan kullanıcıların da Galaxy S7 serisinde mağduriyet yaşamaması için microUSB 2.0 bağlantı teknolojisinde değişikliğe gidilmedi.
Tekrar arka tarafa dönecek olursak, telefonun 12MP değerdeki ana kamerasının çerçevesinin yine çıkıntılı olarak hazırlandığını, ama geçen seneki üst seviye Galaxy modelleriyle kıyaslarsak bu çıkıntının önemli ölçüde azaltıldığını görüyoruz. Yalnızca 0,46m değerinde kamera çıkıntısı var.
Toparlamak gerekirse, Galaxy S7 edge ile kullanıcılara köşelerden yumuşatılmış, tek elde kullanıma daha uygun, şık bir deneyim sunuluyor. Üstelik, dayanıklı da bir tasarım. Galaxy S6 edge+'ı birçok kez farklı seviyelerden düşürmüştüm ve telefonda neredeyse çizik dahi oluşmamıştı. Benzer bir durum S7 edge için de geçerli görünüyor. Cihazı bel seviyesinde iki kez düşürmeme rağmen tek bir çizik bile olmadığını gördüm. Tabii düşüş açısı ve düştüğü zemin de önemli. Arka kısım cam diye endişe etmeyin. Parmak izi tutma konusunda pek mütevazi olmasa da avuçta kolay kolay terlemeye yol açmıyor.
5.5 inç Super Amoled ekran
Galaxy S7 edge, 5.5 inç Super Amoled ekran teknolojisiyle geliyor. %76.1'lik ekran çerçeve oranı var. Ekran, 1440 x 2560 çözünürlük sunuyor ve 534ppi değerinde, yumuşak bir dokunma hissi veriyor. En ufak dokunuşlarla ekranda rahatlıkla yol alabiliyorsunuz. Güçlü teknik özellikler sayesinde hem menülerde gezintiler, hem oyun hem de uygulamalardaki performanslar gayet başarılı. Cihazın iç ve dış mekan görüntü performansı gayet iyi.
+ Şık, kullanışlı ve sağlam tasarım
+ Güncel işletim sistemi ve arayüz
+ Performanslı çalışıyor
+ Başarılı kameralar
- Arka cam yüzey parmak izi tutarak kötü bir görüntü oluşturuyor