LG'nin yeni sıradışı amiral gemisi modeli test merkezimizde.
Boyutlar: 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm
Ağırlık: 155 gram
Ekran: 5.5 inç, 1440 x 2560, IPS Quantum, 538ppi
Ekran koruma teknolojisi: Corning Gorilla Glass 3
İşlemci: Snapdragon 808 - 2 çekirdekli 1.82 GHz Cortex-A57 ve 4 çekirdeli 1.44 GHz Cortex-A53
RAM: 3GB
Hafıza: 32GB + microSD kart desteği
GPU: Adreno 418
Kamera: 16MP + flash ışıklı lazer ana kamera ve 8MP ön kamera
Pil: Çıkarılabilir, 3000mAh
Bağlantılar: Bluetooth 4.0 LE, NFC, A-GPS, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Sim türü: Micro sim
İşletim sistemi: Android 5.1 Lollipop
Fiyat: 2199 TL
Akıllı telefonlar arasındaki rekabet son hızıyla sürüyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da birçok amiral gemisi modeliyle karşılaştık ve karşılaşmaya devam ediyoruz. Firmalar, üst seviye telefonlar için daha gelişmiş kamera, daha performanslı işlemci, daha kullanışlı arayüz ve rahat bir tasarım gibi etkenler üzerine yoğunlaşırken, LG'den biraz daha farklı bir hamle geldi. Tabii ki LG de her özelliğiyle üst seviye performans sunmayı amaçlıyor, ama yeni amiral gemisi G4, özellikle tasarımıyla diğer amiral gemilerinden ayrılmayı başarıyor. Bu da LG'nin yeni amiral gemisini tanıtırken üzerinde en çok durduğu ve önem verdiği başlıca özelliklerdendi.
Hatırlarsınız, geçtiğimiz sene kavisli tasarıma sahip birçok telefon hazırlandı. Hatta bir süre önce LG'den G Flex 2 de gelmişti. Peki ama G4'te nasıl bir politika izlenir diye merak ediyorduk, ki G4 de hafif kavisli ve arka tarafı deri kaplı bir tasarımla karşımıza çıktı.
Yüksek çözünürlüklü inceleme videosu için tıklayın.
Farklı bir tasarım
G4'ün en güçlü taraflarından bir tanesini, farklı tasarımı oluşturuyor diyebiliriz. Tabii ki bu, her üründe olduğu gibi teknolojiseverlerin beğenisine kalmış bir durum, ama G4'teki önemli çalışmalar da görmezden gelinemez. Firma, G4'te ortaya doğru hafif kavisli ve yere düştüğünde de hafif esneyebilen bir tasarım kullanmış. Böylelikle telefonu yüz üstü düşürürseniz darbeler dışarıya doğru çıkıntılı ekran köşelerinden emiliyor ve ekranın orta kısmı, yani en hassas noktasının ağır bir darbe almasının önüne geçiliyor.
Tabii hafif kavisli olması, telefonda bir şeyler izlediğinizde ekranın göz şeklinize göre daha net bir görüntü sunmasını ve yansımaları azaltmasını sağlıyor. Ayrıca avucunuzda rahat bir tutuş ve telefonu yüzünüze götürdüğünüzde de yine yüz şeklinize göre konforlu bir kullanım hissiyatı uyandırıyor. Ve evet, arka cepte ya da ön cepte taşınmasında da bir sorun yok.
G4'ün tasarımında bir diğer dikkat çekici unsur ise, çıkarılabilir arka kapakta kullanılan gerçek deri kaplama. LG, G4'te hem bir doğallık hem de farklı bir şıklık, farklı bir görünüm elde edebilmek için bu yönteme başvurmuş. Gerçek deri kullanıldığı için de acaba yıpranır mı diye pek dert etmenize gerek kalmıyor. Firma, deri kapak tasarımında birçok farklı renk seçeneği sunduğu gibi porselen görünümlü plastik kapak seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor. Artık hangisi hoşunuza gidiyorsa.
+ Farklı, tek elle kullanıma uygun, şık tasarım
+ Keskin görüntüler sunan ekran
+ Başarılı kamera
- Pil tasarruf modu daha iyi olabilirdi
- Deri kaplama arka kapak kir tutabiliyor