Nvidia'dan ufak boyutlarda, yeni bir fiyat performans ürünü.
Cuda çekirdeği: 640
Saat hızı: 1020 MHz
Artırılmış saat hızı: 1085 MHz
Bellek hızı: 2048 MB
Bellek arayüzü: 128-bit GDDR5
Bellek bant genişliği: 86,4 GB/sec
Maksimum Dijital Çözünürlük: 4096x2160
En Yüksek VGA Çözünürlük: 2048x1536
Bağlantılar: Mini HDMI, Dual Link DVI-D, Dual Link DVI-I
Maksimum GPU sıcaklığı: 95 C
Enerji tüketimi: 60 W
Önerilen minimum enerji kaynağı: 300 W
Destek: OpenGL 4.4, DirectX 11.2, 3D oyun, 3D Blu-Ray, PhysX
Ünlü grafik işlemcisi üreticisi Nvidia'nın en yeni ürünlerinden olan GeForce GTX 750Ti, az enerji tüketip çok iş yapma prensibi üzerine kurulu bir fiyat/performans ürünü olarak lanse edilmişti. Ufak boyutlarıyla da dikkat çeken ürün, Nvidia'nın yeni Maxwell GPU teknolojisinin üzerine inşa edildi. Peki cihazın performansı gerçekten nasıl?
İşe tasarımla başlayalım, zira tasarım çok önemli
İncelediğimiz ürün bir referans kart olsa da, diğer üreticiler tarafından hazırlanacak kartların boyutlarında önemli farklılıklar olmayacaktır. GTX 750Ti, oldukça ufak boyutlara sahip (neredeyse bir phablet telefon kadar) ve hafif bir kart. Üzerinde yer alan ve kartın boyutuyla kıyaslandığında bir hayli büyük olan fanı, onu ısınmalara karşı koruyan en önemli etken. Yan kısmında dikkat çeken detaylar ise, 2 tane DVI, bir tane de mini HDMI girişinin olması. Bunun dışında başka bir unsur bulunmuyor ve şu hali gayet çekici görünüyor doğrusu. Rahatlıkla takılabiliyor ve sadece tek slot kaplıyor. Özellikle büyük boyutlu ekran kartları kullanmaktan sıkılan ve ekstra güç kablosu kullanmak istemeyen oyuncular için gayet iyi ve basit bir çözüm GTX 750Ti.
Daha fazla performans
Nvidia'nın Maxwell teknolojisi, harcanan güce karşılık daha fazla performans sunulmasını amaçlıyor. 1 alıyorsa 2 veriyor, 3 veriyor. Üründe GM107 GPU kullanılıyor. Aşağıda gördüğünüz tabloda da GTX 480 ile 750Ti karşılaştırılmış. Enerji tüketimi konusunda 750Ti'nin daha cimri olduğunu görüyoruz. Üstelik, test edilen oyunlar da Battlefield 4, Far Cry 3 ve Crysis 3 gibi günümüzün önemli yapımları.
+ Ufak boyutlarda, rahat kullanılabilir
+ Isınma sorunu yok
+ Sessiz ve performanslı çalışıyor
- Normal HDMI da olabilirdi