Samsung, doğadan esinlenerek yeni cihazlar üretmeye devam ediyor.
Ekran çözünürlüğü: 720 x 1280 piksel (267 ppi)
İşletim sistemi: Android 4.1.1
İşlemci: 1.6 GHz dört çekirdekli Cortex A9
GPU: Mali-400MP
RAM: 2 GB
Depolama: 64 GB
Batarya: Li-Ion 3100 mAh
Ağırlık: 183 gram
Android 4.1.1 işletim sistemiyle gelen Galaxy Note 2, Samsung'un TouchWiz "Nature UX" arayüzünü kullanıyor. Ana ekran modu ayarlamalarından size en uygun menü düzeneğini oluşturabildiğiniz gibi, en çok kullanan uygulamalarınızı ve Widget'larınızı ayarlayarak kendinize özgü kullanım düzeneğinizi hazırlayabiliyorsunuz.
Cihazla birlikte gelen yazılımlara, Dropbox, PaperArtist ve S Voice gibi örnekler verebiliriz. Örneğin S Voice sayesinde, Internet'te sesli aramalar yapabiliyorsunuz. Home tuşuna bir süre basılı tuttuğunuzda devreye giriyor ve telefona komut veriyorsunuz, o da size aradığınız başlık hakkında bilgi veriyor. Eğer bahsettiğiniz şey ile örtüşüyorsa, kısa süre sonra da sonuçları görüyorsunuz. Bu arada Internet'te arama işlemini, kalemle yazdığınız kelimelerle de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir diğer dikkat çekici özellik de Allshare Cast. Bunun sayesinde HDMI aracılığıyla Galaxy Note 2'nin görüntüsünü başka bir cihaza aktarabiliyorsunuz.
Menüler arası geçişler, uygulamalara giriş ve çıkışlar gerçekten çok hızlı. Adeta telefonu kurcalamaktan zevk alıyorsunuz diyebilirim. Arka planda birden fazla uygulama çalışıyor olmasına rağmen performans konusunda önemli bir sıkıntı yaşamıyorsunuz, tabii bunda 2GB RAM unsurunun da önemi büyük.Galaxy Note 2, 4 çekirdekli 1.6 GHz Cortex-A9 işlemci ve 2GB RAM'den güç alıyor. Bu ikili, cihazda yapmak istediğiniz en ekstrem işlemlere kadar performanslı bir yapı sunuyor. Özellikle, birden fazla açılabilir Pop-Up menüler çalışırken fark edebiliyorsunuz ne kadar güçlü olduğunu. Ekranın alt kısmında video açıkken, üst kısımda Internet'te gezebiliyorsunuz. Bu iki farklı işlemi aynı anda yapan ve görüntüleyen Galaxy Note 2, herhangi bir yavaşlama yaşamıyor.
S kalem sayesinde çok farklı bir deneyim
Galaxy Note 2'nin en çok hoşuma giden, kullanılabilirliğini artırdığını düşündüğüm özelliği, sağ alt kısımda yer alan S Kalem'i. Özel bir ucu bulunan ve kullanılmak istediğinde cihazın otomatik olarak algılamasını sağlayan bir sistemi bulunan kalem, menülerde gezinmekten yazı yazmaya, sosyal medyadan Internet'in farklı noktalarına yapılan seyahatlere kadar size farklı deneyimler sunuyor.
Facebook ve Twitter'dasınız diyelim. Günün yorgunluğunu atmak için koltuğunuza yayıldınız ve telefonunuzla gündemi takip ediyorsunuz. Dokunmatik ekranda yer alan tuşlar vardır biliyorsunuz, bir de S Kalem var şimdi. Ve inanın S Kalem, Internet keyfinizi bile artırabilir. Dokunmatik tuşlara basarak bir şeyler yazmaktansa, bir kağıda yazar gibi ekranın alt kısmındaki alana el yazınızı yazın. Cihaz onu hemen algılasın ve düzgün halini Facebook'a, Twitter'a ya da size nereye isterseniz oraya göndersin. Bu gerçekten güzel bir özellik ve saatlerce cihazı elinizden düşürmemenizi sağlayabilir.
Kalemle birlikte yapabileceğiniz bir diğer güzellik ise, S Not uygulamasında yeteneklerinizi konuşturabilmek. İsterseniz bir tablo hazırlayın, isterseniz bir grafik, isterseniz bir doğum günü mesajı hazırlayın, isterseniz de resim çizin. Hepsini, normal bir kağıt kalemle yaptıklarınız gibi hayal edebilirsiniz, çünkü neredeyse böyle. Artı olarak, bu çalışmalarınıza çektiğiniz resimleri de ekleyebiliyor, sesler koyabiliyor ve düzenlemeler yaparak video haline getirebiliyorsunuz.