Ses kartı alırken nelere dikkat etmek gerekir? Bilgisayar ses kartı satın alırken dikkat etmeniz gereken özellikler
Günümüzde bilgisayar kullanıcısı bireyler, gerek müzik kayıtları için gerek oyun kalitesi için daha iyi bir ses kartı almak istiyorlar. Bu nedenle binlerce bilgisayar kullanıcısı her ay “Ses kartı alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Bir ses kartı satın alırken, ses kartınızı takmanıza izin vermeyen bazı faktörler vardır. Bir ses kartı satın almadan önce, sabah.com.tr olarak aşağıda sıraladığımız faktörleri dikkate almak önemlidir. İşte ses kartı satın alırken dikkat etmeniz gerekenler…
Arayüz, ses kartı satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bilgisayarda uygun bir bağlantı olduğundan emin olun. Ses kartları hem PCI hem de ISA olarak mevcuttur.
PCI - Günümüzde mevcut kartların çoğu PCI; Oyun oynamak ve DVD film izlemek gibi şeyler için ses kartınızı kullanmayı planlıyorsanız, en azından bir PCI ses kartı almanız önerilir.
ISA - Bugün, ISA kartları nispeten ucuz bir ses kartıdır ve bu da bilgisayarda çok fazla parası olmayan kullanıcıların bilgisayarda ses çıkarmasını sağlar. Ucuz bir ses kartı olmasının yanı sıra, ISA ses kartı satın almak, ilave bir boş PCI yuvası bulundurmaya devam edecektir.
Bilgisayarınızın uygun bağlantıları olduğunu doğrulamanın yanı sıra, bilgisayarınızın ana kartta yerleşik bir ses kartı olup olmadığını görmek de önemlidir. Yeni ses kartı takıldığında bu ses kartının devre dışı bırakılabileceğini veya devre dışı bırakılacağını doğrulayın. Dahili ses hakkında ek bilgi CH000261 belgesinde bulunabilir.
Mevcut bağlantılar
Ses kartı üzerindeki uygun bağlantıyı belirledikten sonra, karttaki mevcut bağlantılara bakmak da önemlidir. Bir ses kartı satın alırken, kartta mevcut bağlantıları olması önemlidir.
Kullanılabilir hoparlör bağlantıları - Bilgisayar oyuncuları için, kartın iki tane kullanılabilir hoparlör bağlantısına sahip olması önemli olabilir. Ön hoparlörler için bir diğeri arka hoparlörler için bir bağlantı. Dört hoparlör kullanmayı veya bu teknolojiyi kullanmayı düşünmeyen kullanıcılar, iki hoparlör grubunu bağlamak için yalnızca bir hoparlör bağlantısına ihtiyaç duyarlar.
Midi bağlantı noktası ve Oyun bağlantı noktası - Midi bağlantı noktası, kullanıcının bir Midi klavyesini bağlamasına izin verir; bununla birlikte, daha yaygın olarak oyun bağlantı noktası olarak kullanılır, bu da kullanıcıların oyun küreklerini ve joysticklerini karta bağlamalarını sağlar.
Mikrofon bağlantısı - Bugün, tüm ses kartlarında standart olan, ses kartınızın Mikrofon bağlantısı içerdiğini doğrulamak önemlidir.
Full-duplex özelliği
Bugün, çoğu ses kartına dahil olan tam çift yönlü, aynı anda ses çalma ve kaydetme ses kartlarına izin verir. Bu özellik en yaygın olarak İnternet veya hoparlör üzerinden sesli iletişim yapmak için kullanılır.
3 boyut özelliği
Günümüzde bilgisayar oyunlarında 3-D Hızlandırma kullanılmaktadır. Aşağıda, bugün bulunan üç boyutlu ivme bir listesi bulunmaktadır.
DirectSound 3D Microsoft'un DirectX ile birlikte verilen DirectSound3D yazılımı API'si. Mevcut diğer 3D standartlarla karşılaştırıldığında.
EAX Creative Labs Bir oyunun ortamında çok gerçekçi ve inandırıcı ses efektleri yaratan Çevresel Ses Uzantıları.
A3D Orijinal olarak Aureal tarafından geliştirilen A3D, Microsofts API kodunu kullanmadan ek 3D hızlandırma için geliştirilen bir yazılım API'sidir. Ne yazık ki, 6 Haziran 2000'de Aureal iflas nedeniyle devredışı kaldı.