Cacıklı Arap Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle ince bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice yoğurup, misketköfteler yapın. Köfteleri önce buharda haşlayıp, daha sonra çok az kırmızıbiberle zeytinyağında hafifçekızartın. Pazıyı ince kıyıp haşlayın ve suyunu sıkıp top yapın. Süzme yoğurda ince kıyılmış sarmısağı katıp,pazıyla karıştırın. Pazıyı servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri koyup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL