Kremalı Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri soyup, yuvarlak olarak incecik dilimleyin. Ardından bir diş sarmısağı fırın tepsisine iyice bastırarak sürün. Patatesleri, hafifçe üst üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Bir kap içerisine kıyılmış bir diş sarmısak, süt ve krema koyun. Hafif ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamadan ateşten alın. Tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzeri kızarana dek tutup, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...