Baharatlı Tavuklu Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için derin bir kaseye unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp maya, süt, zeytinyağı ve tozşekeri katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. İçi için, haşlanmış tavuk göğsünü elinizle didikleyin ve bir kaseye alın. İçine baharatları ilave edin ve karıştırın. Sirke, zeytinyağı ve sarmısağı da kattıktan sonra iyice karıştırıp bir kenara alın. Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini merdane ile unlayarak açın. Açtığınız hamurun ortasına harçtan koyup kenarları içe doğru hafifçe kıvırın. Hamurun uç kısımlarını birleştirin. Hamur ve harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bir kenara alın. Sos için, tahin, zeytinyağı, tozşeker, susam yağı, soya sosu, krema ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız pidelerin üzerine hazırladığınız sostan gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...